Ми не забули. Ми пам’ятаємо.

Сьогодні всі українці традиційно запалюють свічки в пам’ять жертв Голодомору.

Голодомор –  акт геноциду проти українського народу, здійснений урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів людей на території Української РСР, де переважну більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення українського населення.

Багато десятиліть у СРСР тема Голодомору перебувала під суворою забороною. Сталінський режим створив систему приховування правди про вбивство голодом мільйонів українців. Сьогодні ж ми повинні бути відповідальними один перед одним та пам’ятати тих безневинно знищених.

25 листопада, біля пам’ятного знака загиблим під час голодомору 1932-1933 років, що знаходиться у м. Тернополі по вул. Руській біля церкви Різдва Христового, представники Тернопільської «Батьківщини» зібралися вшанувати пам’ять жертв голодомору. За традицією, на знак світлої пам’яті перед мільйонами жертв, у яких відібрали останній колосок, чий стогін і досі відлунює українська земля, присутні партійці запалити свічки та помолилися за всіх українців, які стали жертвами голодомору.