У Борщові відбулося засідання круглого столу до річниці Революції Гідності

01 грудня 2017 року у залі Борщівської центральної районної бібліотеки відбулося засідання круглого столу з нагоди 26-ї річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України та з нагоди роковин Помаранчевої Революції та Революції Гідності. У заході взяли участь міський голова, представник партії «Батьківщина» Іван Кобилянський, секретар міської ради Володимир Чугаєвський, заступник міського голови Андрій Чокан, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету міської ради Ірина Мороз, представники громадських та волонтерських організацій, засобів масової інформації району та політичних партій.

борщів

Присутні згадали історичний шлях, яким йшла Україна до здобуття незалежності, етапи створення незалежної суверенної держави, посилення відчуття гордості за свою державу, відродження патріотизму в душах українців.

Пізніше учасники заходу обговорили події демократичного державотворення України, проте присутніми було зазначено, що, на жаль, дев’ятирічна відстань між двома Революціями повна розчарувань і, мабуть, тому після романтичної Помаранчевої українцям довелось піднятись на войовничу Революцію Гідності. Нова революція змінила свідомість українців. Красномовним є факт: під час Інавгурації Президента України Віктора Ющенка після його слів «Слава Україні!» лиш дехто відповів «Героям Слава!». А що ж можна побачити сьогодні? Відомі здавна вислови українських повстанців дійшли до найвіддаленіших куточків нашої держави. Українські прапори майорять на вулицях сіл, селищ та міст.

Про свою участь у Революції Гідності розповів керівник районного штабу національного спротиву, багаторічний голова районної організації партії «Батьківщина» Орест Ярема.

«Помаранчева Революція та Революція Гідності пробудили в душах українців ту національну єдність та свободолюбивість, які насправді нам притаманні з давніх часів. Зараз перед нами стоїть завдання змінити систему влади в державі, бо інакше ми не будемо жити краще», – зазначив під час свого виступу Орест Ярема.

Наприкінці засідання міський голова Іван Кобилянський сказав: «До незалежності Україна йшла довгим шляхом і дорого за неї заплатила. Наша держава отримала широке міжнародне визнання. Головним нашим здобутком є збереження миру в складних умовах, а надалі – розбудова нашої незалежної, демократичної та суверенної держави».

Захід завершився спільним виконанням Державного Гімну України.