Представники Тернопільської “Батьківщини” взяли участь у вшануванні пам’яті загиблого бійця АТО

3 січня Андрію Дрьоміну (позивний «Світляк») виповнилося би 36 років. Однак 10 серпня 2014 р. у бою під Іловайськом (Донецька область) в районі с. Третяки він отримав п’ять куль, дві з них витримав шолом, але інші виявилися смертельними…

У день його народження, біля меморіальної плити, встановленої на будинку, де проживав український герой (м. Тернопіль, вул. Крушельницької, 51), вшановуючи його пам’ять, відбулися поминальні заходи з молебнем, запаленням свічок та покладанням квітів.

Довідково: Андрій Сергійович Дрьомін (народився 3 січня 1982 року у с. Великий Глибочок Тернопільського району Тернопільської області — загинув 10 серпня 2014 року під Іловайськом Донецької області) — український військовик, рядовий міліції (Міністерство внутрішніх справ України), боєць-гранатометник батальйону «Азов».

Єдиний син у батьків-учителів, одружитися не встиг. Тривалий час проживали в Нововолинську, згодом перебралися до Великого Глибочка, де живуть батьки матері. Працював у кузні, займався художнім ковальством.

Загинув 10 серпня 2014 року під Іловайськом у ході зіткнення з терористами при комплексному обстрілі позицій українських військових — гармату й кулемет заклинило, заглухнув двигун БМП, по вояках почали стріляти з кулемета «Утьос» та снайпери, в ході бою двох військових було вбито, п’ятьох — поранено. Андрій Дрьомін отримав п’ять куль. Загинув разом із Миколою Березовим — той кинувся рятувати Андрія, але й сам потрапив під обстріл.