«Батьківщинівці» Тернопільщини приєднались до встановлення рекорду України

Пів сотні партійців з усіх районів області приїхали на Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки у Тернополі.  На святі зареєстрували рекорд України – «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації». Про це повідомляє прес-служба обласного партосередку.

«Я дякую всім партійцям, які стали учасниками цього масштабного дійства. 350 депутатів, не залежно від політичних поглядів, об’єднались у добрій справі. От зверніть увагу, у кожного району – своя автентична вишиванка, це як своя душа», – поділився враженнями Василь Деревляний, лідер «Батьківщини» на Тернопільщині.

Василь Деревляний розповів, що свою вишиванку вишивав сам.

«У 1989 році я вступив в Українську Гельсінську спілку і мені було соромно ще за більшовицьких часів не мати вишиванки. Вишивав червоно-чорними нитками, бо це символ боротьби української нації за свою незалежність, свободу, за право бути господарем на своїй землі», – додав Василь Деревляний.

«В Національному реєстрі це не перший рекорд з вишиванками, але перший з такою кількістю депутатів у вишиванках», – зазначила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.