“Не можете підтримати своїх виборців – саморозпускайтесь!”, – Василь Деревляний

На сесії Тернопільської обласної ради депутати не підтримали перспективного плану розвитку громад. Більше п’ятиста людей з навколишній сіл  прийшли на засідання сесії аби депутати проголосували за їхні звернення про об’єднання.  Через протистояння різних політичних сил трапилось кілька сутичок та бійок серед депутатів.

IMG_20180605_211735 (1)

“Мені соромно за фракції, які перетворили вадливе рішення у політичні ігри. Якщо громади прийняли рішення про об’єднання – ми змушені його підтримати, адже це і є добровільне об’єднання громад. Ми мали 5 варіантів перспективного плану і депутати не спромоглись підтримати жодного. Ми за перспективний план з центрами громад у Білій, смт. Беликі Бірки, смт. Велика Березовиця, с. Підгороднє та с. Настасів», – зазначив Василь Дереаляний.

IMG_20180605_211816

За словами головного «батьківщинівця» краю саме від цих сіл надходили звернення про бажання об’єднатись.

«Першочергове завдання нашої фракції в обласній раді – захищати інтереси людей. Є заяви та побажання про об’єднання – підтримуємо. Якщо депутати не здатні підтримати своїх виборців – саморозпускайтесь», – додав Василь Деревляний.

IMG_20180605_211948

Рішення «Батьківщини» про саморозпуск підтримали більшість фракції, але засідання сесії обласної ради головуючий переніс на п’ятницю.