«Батьківщина» вимагає від президента припинити переслідувати Хасана Хасаєва, – відкрите звернення

Команда президента намагається заблокувати участь «Батьківщини» у виборах в Одеській області.

Епіцентром стала об’єднана територіальна громада з центром у селищі Таїрове. Два роки тому люди обрали головою селища представника «Батьківщини» Хасана Хасаєва. Він переміг із результатом майже в 90% голосів.

Хасан Хасаєв – знана в районі людина, успішний підприємець, очолює районну партійну організацію. Він активний учасник Майдану-2004 та Революції Гідності, а з початку війни на Донбасі десятки разів виїжджав на фронт як волонтер з допомогою для українських бійців.

На 24 грудня у зв’язку зі створенням об’єднаної територіальної громади в Таїровому призначені вибори депутатів і голови ОТГ. Найвищі шанси на перемогу має саме Хасан Хасаєв, але влада намагається скинути його з виборів, позбавивши громадянства.

Державна міграційна служба раптом вирішила, що паспорт громадянина України, який Хасан Хасаєв отримав замість паспорта СРСР  у 1996 році, – був виданий незаконно. І Вищий Аміністративий суд України підтвердив припис міграційної служби.

При цьому Хасан Хасаєв живе в Україні з 1980 року, має родину, дорослих дітей. Коли він обрався селищним головою 2 роки тому, претензій до його документів не було. А зараз на нього вже вийшла місцева адміністрація і запропонувала:  якщо підеш на вибори від БПП – усі ці судові рішення про нібито незаконне громадянство забудемо.

Як кажуть на Одещині, «картина маслом».

Партія «Батьківщина» звертається до Президента України Петра Порошенка: схаменіться!

Припиніть використовувати такі брудні і ниці методи! Боротьба з політичними опонентами шляхом позбавлення їх громадянства та висилки з України з мішками на голові стала вашою візитною карткою. Але це точно не та цінність, за яку стояв Майдан. Громадянство України для справжніх патріотів – це свята річ, а для вас, на жаль, лише розмінна монета в політичних ігрищах.

«Батьківщина» вимагає припинити переслідування Хасана Хасаєва та всіх інших партійців по всій Україні.

Вибори треба вигравати чесно!