Сьогодні на президентських виборах перемогла б Тимошенко

У разі, якщо б сьогодні в Україні проводились президентські вибори, на них перемогла б Юлія Тимошенко.

УНІАН//

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським інститутом проблем управління ім. Горшеніна.

Зокрема, за даними опитування, за Юлію Тимошенко проголосували б – 21,22% громадян; Віктора Януковича – 20,52%; Віктора Ющенка – 8,34%; Олександра Мороза – 3,20%; Петра Симоненка – 4,74%; Наталію Вітренко – 3,49%; Володимира Литвина – 2,50%; Юрія Луценка – 1,90%; іншого кандидата – 1,40%; голосували би проти всіх – 7,89%; не голосували б – 10,58%; не змогли визначитися – 14,28%.

Водночас, у разі проведення виборів до парламенту, за Партію регіонів готові проголосувати 22,58%; Блок Юлії Тимошенко – 20,43%; блок Наша Україна – 7,79%; КПУ – 4,80%; СПУ – 3,50%; Блок Наталії Вітренко – 3,65%; Блок Володимира Литвина – 2,45%; Блок \”Пора\”-ПРП – 1,00%; партію \”Віче\” – 1,05%; за іншу партію чи блок – 0,75%; не голосували б – 9,54%; голосували б проти всіх – 9,44%; не змогли відповісти – 13,04%.

Як зазначив в директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко, спостерігається тенденція падіння рейтингу Партії регіонів. За словами експерта, це пов’язане з тим, що Партія регіонів стала партією влади і, таким чином, ділить відповідальність за підвищення тарифів ЖКП.

Опитування проводилося з 14 грудня до 28 грудня 2006 року в 14 регіонах України. Всього за маршрутною вибіркою з врахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України було опитано 2012 респондентів віком від 18 років, які репрезентують доросле населення України. Квотами у вибірці були вік, стать, освіта і тип населеного пункту, в якому проживає респондент. Загальна кількість точок опитування – 89 (53 міста і 36 сіл). Помилка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,4%.

Опрацювання даних триває. Остаточні результати опитування будуть оприлюднені після новорічних свят, в тому числі на офіційному сайті інституту Горшеніна www.kipu.com.ua.