\”Чорний список\” буде для шахраїв

Секретар Тернопільської ради, член бюро ТМО \”ВО Батьківщина\” Тарас Білан був прийнятий на роботу в міську раду у жовтні цього року. Вже на першій прес-конференції офіційно заявив про те, якщо в пакеті документів , які готуються на сесію, не буде договору на 6% житла для громади міста, жоден документ на сесії не буде поставлений на голосування.

—    До кінця цього року жоден документ без вищезгаданого договору на сесії не був прийнятий, — розповів пан Білан. — Також очолена мною депутатська комісія, куди входили всі політичні сили, представлені в міській раді, пілготовлено проекти рішень про анулювання оренди підприємцям в шістьох дитячих садках. Це дозволить, після відповідного облаштування, ввести додаткові групи і частково зняти напругу в питанні відсутності вільних місць.

На цій же комісії, продовжив Тарас Білан, йшлося про створення єдиного реєстру боржників з орендної плати за приміщення комунальної форми власності, та єдиного реєстру боржників по сплаті комунальних послуг за них. Тобто, якщо підприємницька структура має заборгованість за 3 місяці, вона автоматично потрапляє до цього реєстру.  Договір з нею розривається, і не заключається на оренду будь-якого приміщення комунальної форми власності на протязі 5 років з часу вчинення порушення.

—    Ми проводимо ряд заходів, які унеможливлять зловживання під час підготовки документів на сесію Тернопільської міської ради, — каже пан Білан. — Станом на 29 грудня 2006 року повністю готових проектів рішень для розгляду депутатським корпусом є 101. Крім того,  організаційно-інформаційним управлінням видано виконавцям на візування ще 98 проектів рішень. Першого лютого  кількість готових проектів рішень може сягнути 170-180. Для прикладу: на сесію 20 жовтня було винесено не більше 60-ти питань.

На 2007 рік, розповів пан Білан, варто буде об’єднати та згуртувати депутатський корпус, зробити його однією дружною сім’єю. По документах сесії будуть вводитись супровідні листи до проекту рішень. Це дозволить звести до мінімуму зловживання посадових осіб (так звані „відстійники”) в процесі підготовки рішень.

—    Йдеться про період між моментом коли людина здала всі необхідні документи для підготовки проекту рішення до моменту розгляду проекту профільною депутатською комісією, та автоматичного винесення проекту на розгляд сесії, — пояснив пан Білан.

Також вивчатимуться питання гуртожитків комунальної форми власності та про результат роботи комісії виноситимуться проекти рішення на розгляд сесії . За словами пана Тараса, майже 30 таких гуртожитків за період з лютого по жовтень 2006р. було переведено в статус квартир.

—    Вважаю, що варто створити єдину базу даних міста. Щоб кожен, хто захоче шахрайськими способами нажитись за рахунок  міської громади, потрапляв до чорного список, — продовжив Білан. — І жодна організація , жодне підприємство комунальної форми власності впродовж певного періоду ( від 5- ти до 10-ти років , – на розсуд громади) не укладали  з ним  жодних угод.