Піднімемо малий та середній бізнес

Постійна депутатська комісія Тернопільської міської ради з питань економіки, зовнішніх зв’язків, залучення інвестицій першочерговим завданням на сьогодні ставить перед собою розробку Програми розвитку малого і середнього бізнесу на 2007-2008 рр. Про це розповів голова постійної депутатської комісії Тернопільської міської ради з питань економіки, зовнішніх зв’язків, залучення інвестицій, голова первинної партійної організації від ТМО \”ВО „Батьківщина\” мікрорайону \”Дружба\” Ігор Яворський.

—    Це програми фінансової підтримки підприємництва, до якої буде залучено 10 найбільших банків міста і згідно з якою 50% кредитної ставки, банківського відсотку за кредит буде відшкодовано підприємцям міською радою, — повідомив пан Яворський.

Створення ефективного сайту, в якому буде розміщена докладна інформація про економічні можливості нашого міста, на думку Ігора Яворського,  відкриє великі перспективи для залучення потужних інвесторів.

Щодо співпраці постійної депутатської комісії Тернопільської міської ради з питань економіки, зовнішніх зв’язків, залучення інвестицій з профільною виконавчою гілкою влади, тобто структурними підрозділами виконавчої міської влади, яка підпорядкована заступнику міському голові з питань економіки, – ситуація досить складна і бажає кращого.

—    Ми спостерігаємо нездорові тенденції порушення рішень сесії, фальсифікація документів, ігнорування депутатського корпусу виконавчими структурами, — продовжив пан Ігор. — Деякі питання пов’язані з соціально-економічною діяльністю міста Тернополя, ідуть в обхід нашої комісії, адже є побоювання, що вони можуть бути вирішені не так, якби цього хотілося виконавчим структурам.