Юлія Тимошенко пояснила, чому її фракція голосувала за мораторій на продаж землі

Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді України голосувала за подолання вето Президента на закон про мораторій на продаж землі, щоб підготувати законодавчу базу для створення цивілізованого ринку землі.

Про це у вівторок, 9 січня повідомила парламентським журналістам лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко.

Зокрема, Тимошенко зазначила, що очолювана нею фракція голосувала \”за\”, щоб створити можливість для ухвалення всіх нормативних актів для створення реального ринку землі в Україні і \”не дати обібрати селян\”. Вона підкреслила, що сьогодні на тіньовому ринку земельні паї продаються у тисячі разів дешевше за їхню реальну вартість.

Відповідаючи на запитання журналістів, як вона оцінює те, що сьогоднішня позиція Блоку Юлії Тимошенко з цього питання збіглася з позицією антикризової коаліції і чи не є це співпрацею з коаліцією, Тимошенко сказала, що \”це справжнє марення\”, додавши, що часто у Верховній Раді з принципових питань голосування відбувається не за принципом коаліційності.

У вівторок, 9 січня Верховна Рада України подолала вето Президента України на Закон України \”Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення до прийняття відповідних законодавчих актів)\”. \”За\” проголосували 367 із 438 народних депутатів, зареєстрованих у залі. За подолання вето проголосували 185 членів фракції Партії регіонів, 20 – КПУ, 31 – СПУ, 120 – Блоку Юлії Тимошенко і 5 членів фракції \”Наша Україна\”.