Лановецький район лідирував по врожайності

Нелегкі випробування, перемоги і поразки та наполеглива праця, за словами голови Лановецької районної ради, члена партії „ВО Батьківщина” Віталія Ткачука, випали на долю жителів Лановецького району.

—    Приємно, що наш район торік досягнув певних позитивних зрушень в усіх галузях народногосподарського комплексу, — каже пан Ткачук. — В підсумку року можу гордитися, що наш район посідає перше місце в Тернопільській області по врожайності. З гектара посіву ми зібрали 27 центнерів зернових і зібрано більше 100 тисяч цукрових буряків, при середній врожайності 402 центнера з гектара.

Додатковим надходженням до місцевого бюджету району стали надходження від прибутковості промислових підприємств району. За словами Віталія Ткачука, втілення інвестиційних проектів було одним з першочергових завдань.

—    Наша рада спільно з депутатами-підприємцями виступили ініціаторами створення при райраді ради підприємців, — продовжив пан Ткачук. — Підприємці, уже як меценати зробили та роблять свій внесок в розбудову міста і сіл. Таким чином був розбудований та оновлений майдан Незалежності і вулиця Грушевського, що в Ланівцях.

Вдалося також газифікувати села і закінчити план газифікації, програма якого тривала вже 13-ть років. Як розповів голова Лановецької районної ради, першочерговим завданням на 2007 рік є відродження інфраструктури села, а це — сфера послуг, побут, нові робочі місця.

—    Зараз ми маємо план газифікації навчальних закладів, будинків культури, лікарень та медпунктів, — каже пан Ткачук, — Ми сподіваємося на підтримку держави та області. Залишається вірити, що бюджет 2007 року як бюджет соціально-економічного розвитку стане реальною підтримкою, а не черговою декларацією про наміри.