Кременець виходить з \”депресії\”

Зусилля депутатських корпусів і районної ради Кременеччини, за словами голови Кременецької районної ради Світлани Федишеної, передусім спрямовувалися на інвентаризацію комунальної власності та землі. Відтак, у районі вживалися заходи для ефективнорго використання земельних та водних ресурсів.

—    На Кременеччині десятки тисяч гектарів не оброблялися, в загальному район знаходився довгий час у „депресії”, тому в 2006 році зросла тенденція до збільшення орендованих земель для обробітку СТОВ „Аграрієм”. — розповіла пані  Федишена. — Складним був минулий рік для одного з найбільшихплатників податків ЗАТ „Молоко”. Саме політична складова у взаємовідносинах із сусідньою Росією погіршила економічну ситуацію на підприємстві, а відтак призвела до зниження виробничих показників району.

На щастя, продовжила Світлана Федишена, вже розпочалася організація молочного кооперативу на базі Лопушненської територіальної громади. Саме такий кооператив, на думку пані Світлани, має стати свого роду монополістом в організації закупель та продажу молока. Позитивним зрушенням для Кременецького району стала співпраця з потенційними даттськими партнерами, які підтримують аграрну галузь району. За спільні кошти районного та обласного бюдлжетів вдалося відкрити 5 лікарських амбулаторій сімейної медицини, два сільських клуби, дитячий садок та філіал музичної школи. У Кременці та Почаєві проведено вуличне освітлення та частково відремонтовано дороги.

—    В аварійному стані  на сьогдні знаходяться школи у селах Жолоби та Шпиколоси, також ремонту потребують районний будинок культури та краєзнавчий музей, — розповіла голова Кременецької районної ради. — І, на жаль, ці питання самотужки, без підтримки області, держави та інвесторів вирішити буде практично неможливо.

Надалі для району актуальними залишаються питання газифікації сіл. За словами пані Федишен, 2007 рік має стати логічним продовженням реалізації тих програмних засад, із якими Блок Юлії Тимошенко йшов на вибори, — утвердженняння і розбудова справедливого суспільства.