В 2007 буде багато роботи

До фракції «БЮТ» у Шумському районі, цього року ввійшло 17 чоловік. Як розповів голова фракції в Шумській районній раді Олександр Макаревич, до їх політичної сили приєдналися ще двоє чоловік з фракції „Української народної демократичнлї партії”.

—    Приємно те, що загалом нас підтримували на сесіях і хоча нас не є більшість, але всі наші пропозиції та підняті нами питанння вирішувалися позитивно, — продовжив пан Макаревич.

У 2006 році фракція „БЮТу” в Шумському районі винесли притання про продаж об’єктів комунального господарства району та земель через аукціон. На думку голови фракції, будь-який продаж власності району повинен відбуватися прозоро і прибуток від продажу повинен йти в районний бюджет, а не кишені корупціонерів.

На одному з сесійних засідань „бютівці” Шумського району винесли пропозицію про повідомлення в місцевій газеті про об’єкти, що хочуть продати чи купити.

—    Ми хочемо, щоб наші мешканці самі бачили, що робиться в районі і що ми ведемо чисту і правдиву політику, — розповів Олександр Макаревич. — А зараз ми активно готуємося до виборів. Весною голова районної ради піде на пенсію, а тому ми зробимо все для того, щоб наша людина стала головою району.

З актуальних проблем, які розлядатиме фракція у 2007 році залишилося питання газифікації сіл та питання по створенню Шумського державного лісового господарства.

— На території нашого району знаходиться Кременецьке державне лісове господарство, — продовжив пан Макаревич. — Тому виходить так, що кременчани вивозять деревину, що на нашій території і при тому жахливо розбивають дороги нашого району.

Тому, фракція „БЮТ” буде добиватися аби всі лісництва, що розміщені на території Шумського району перейшли в комунальну власність району.