«Ліпити» імідж тернопільської влади вже не будуть

Голова фракції БЮТ у міській раді Сергій Кирик вважає, що загалом 2006 рік був вдалим.

—    З ініціативи БЮТ  було ліквідовано відділ внутрішньої політики, що мав „ліпити”позитивний імідж керівництва міської ради. Депутати вважали, що за гроші платників податків немає сенсу утримувати структури, які вихвалятимуть існуючу владу, — розповів пан Кирик. — Тернополяни і самі можуть розібратися, хто є хто в міській раді, не за словами з уст керівників, а реальними справами.

На чолі з паном Кириком під час одного з сесійних засідань була блокована робота сесії, аби позитивно вирішити питання про включення опалення в житлових будинках.

—    Ми, депутати, повинні позитивно відстоювати інтереси громади, — вважає Сергій Кирик. — Коли я отримав інформацію із заборгованості мешканців трьох будинків на вулиці Фабрична, 3,5,7, то виявилося, що станом на початок грудня вона становила 11600 грн. А вже 20 грудня, з врахуванням нарахувань за листопад, заборгованість сягнула 25300 гривень.

Як виявилося, продовжив пан Кирик, у листопаді тепло у квартири практично не подавалося, а тому борг — 14 тисяч гривень мешканцям нарахували безпідставно. В будинках, де до середини грудня не опалювалося, масово почали хворіти діти, а тому бютівці змушені були вдатися до кардинальних заході, оскільки офіційні посадові особи жодних конкретних дій не вживалися. Сесія ради блокувалася до того часу, поки ввімкнули опалення на Фабричній.

У день Святого Миколая представники партії ВО «Батьківщина» привітали дітей-сиріт в Тернопільському обласному спеціалізованому будинку дитини «Малятко» та в дитячому будинку Пресвятої родини Тернопільського благодійного фонду «Карітас».

— Від Святого Миколая ми привезли діткам подарунки та солодощі, — розповів Сергій Кирик. — Дітям дуже сподобалося, наперед підготоване нами інсценізоване дійство, в якому вони самі з радістю брали участь. А те, що сподобалося дітям, було приємністю для нас, оскільки усмішки та радість дітей, обділених батьківською турботою і ласкою, стали для нас найбільшою нагородою.

Подяку і теплі слова пан Кирик отримав і від тернопільських ветеранів, воїнів ОУН УПА, для яких цього року представники партії ВО «Батьківщина» організували поїздку до Зарваниці.

—    Для ветеранів ми організували екскурсію до Зарваниці. Там була відправлена літургія за упокій вояків-патріотів, що свого часу боролися за вільну Україну, — сказав на закінчення пан Кирик. — Ми маємо продовжувати цю боротьбу і очистити всі владні структури від фальшу, корупції та брехні.