Бютівці відстоюють аеропорт

Рішення суду по справі Тернопільського аеропорту буде наступного тижня

У Львівському Апеляційному Господарському суді відбулося слухання справи за позовом ПП „СЦ Сервіс-Центр”, власником якого є Крістіан Чернер до регіонального відділення Фонду державного майна України в Тернопільській області. У своєму позові пан Чернер намагався відмовитися від купленого ним Тернопільського аеропорту і договір купівлі-продажу визнати недійсним. Участь у розгляді справи взяли депутати Тернопільської обласної ради, члени фракції «Батьківщина» Ігор Романків та Володимир Бойко. Представники Фонду державного майна України у Тернопільської області, представники юридичноговідділу обласної ради та депутати обласної ради, обрані від Блоку Юлії Тимошенко відстоювали свою позицію.

— ДП «Тернопільавіаавтотранс» перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області. Після його продажу, виручені кошти повині були надійти у бюджет області, а в подальшому – спрямовані на соціальні та економічні програми, — прокоментував керівник фракції „Батьківщина”, депутат обласної ради Ігор Романків. — Сьогодні відстоюється питання штрафних санкцій, які повинно сплатити підприємство “СЦ — Сервіс Центр Стрий”. А вже на найближчих сесіях обласної ради виноситиметься питання про повторне виставлення аеропорту на аукціон. Умови продажу змінюватись не будуть, тобто обласна рада буде відстоювати збереження профілю підприємства.

Нагадаємо, що Тернопільський аеропорт ще в січні минулого року купило підприємство “СЦ — Сервіс Центр Стрий”, власником якого є Крістіан Чернер. Пізніше пан Чернер відмовився від своєї покупки і справа затяглася по судах. Як твердять представники влади, аеропорт знову буде оціненний і виставлений на аукціон.