У 2007-му розглянуть питання «Північного»

Генеральний план забудови міста — основне питання, яке варто розглянути з початку 2007 року, вважає голова постійної комісії Тернопільської ради з питань архітектури, будівництва та розвитку міста, член партії ВО «Батьківщина» Олексій Сандій.

—    Зараз варто активно попрацювати над освоєнням «Північного» — шостого мікрорайону міста, — розповів пан Сандій. — Ми займемося розробкою плану детального планування мікрорайонів, схемою розмежування та іншими невирішеними проблемами. Аби тільки в бюджеті на ці та інші питання та проблеми, що стосуються розвитку міста, виділяли кошти.

За короткий термін у 2006 році, під час каденції п’ятого скликання міської ради надійшло і було розглянуто комісією (до якої входить 8 чоловік, четверо з яких — члени патрії ВО «Батьківщина») з питань архітектури, будівництва та розвитку міста 440 питань. З них 393 були винесені на сесію міської ради. Більше п’ятдесяти питань знаходяться в процесі розгляду і в доопрацюванні.

—    Безгосподарність і недбалість зробили свою недобру справу, тому й доводиться крок за кроком розгрібати те, що назбиралося на сьогоднішній день, — каже пан Олексій. — Засідання доводилося проводити й по два рази на тиждень, плюс, як правило, виїзна комісія. Хочу зауважити, що робота ця проводиться на громадських засадах без гонорарів, як це дехто декларує.

Така інтенсивна робота комісії змушує на відповідному рівні працювати і виконавчі структури в місті.