Майбутнє за кваліфікованими кадрами

Телевізори, пральні машини, газові котли, набори посуду та інші цінні подарунки та солодощі одержали багатодітні сім’ї Тернопілля в рамках благодійної акції \”Подаруй радість дитині\”.

—    Сім’ї по всій Тернопільській області, де 10 чи більше дітей напередодні Новорічних та Різдвяних свят отримали подарунки від обласної ради, — розповів начальник управління сім’ї, молоді та спорту, член партії \”ВО \”Батьківщина\” Володимир Росоловський. — Надзвичайно приємно було вручати ці подарунки, особливо коли ти розумієш, що чимось реально допомагаєш діткам та їх батькам.

Зараз Управлінням сім’ї, молоді та спорту розробляється нова програма \”З турботою про родину\”. На даний благодійний захід з обласного бюджету мають виділити близько 800 тисяч гривень. Програмою передбачено забезпечення малозабезпечених та молодих сімей житлом, працевлаштування молоді. На думку пана Росоловського майбутнє нашої області, так як і всієї країни за молодими перспективними і добре забезпеченими кадрами.

Щоб виховувати молодь в патріотичному дусі у селі Колодіївка, Борщівського району було створено табір відпочинку для дітей під назвою \”Збруч\”. За спеціальною програмою щодня дітки виконували гімн України, читали та вивчали твори видатних українських письменників та поетів, ознайомлювалися з історичним минулим нашої країни.

—    Повернувшись з табору-відпочинку, дітки організували у своєму районі молодіжну патріотичну організацію, — продовжив Володимир Росоловський. — До того ж у Тернополі ми також маємо молодіжну організацію \”Студентська рада\”. Там молоді люди, студенти різних вузів Тернополя спільно організовують різноманітні акції, концерти, а ми в свою чергу допомагаємо їм з вирішенням технічних питань, апаратурою.

Спільно з церквою цього року реалізується нова програма \”Світло сходу з церквою\”. В рамках програми заплановані екскурсії до Зарваниці та Почаєва, які будуть безкоштовними для тернополян.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2006 р. № 30 трьом навчально-спортивним базам надано статус баз олімпійської та паралімпійської підготовки: навчально-спортивній базі \”Колос\” с. Підгороднє Тернопільського району, комплексу лижних трамплінів Кременецької спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву із стрибків на лижах з трампліну і лижного двоборства, навчально-спортивній базі \”Кременець\”. Кременецької дитячо-юнацької спортивної школи \”Колос\” з санного спорту.

У 2006 році проведено реконструкцію навчально-спортивної бази з біатлону в с. Підгороднє Тернопільського району. Для школи з біатлону закуплено комп’ютер. На даний час завершується реконструкція мансарди бази загальною житловою площею 100 м2 (витрачено 72 тисячі гривень),

На базі олімпійської підготовки — Кременецькій санній трасі введено в експлуатацію електронне обладнання (вартістю 32 тисячі гривень), що дало змогу покращити рівень проведення Всеукраїнських та міжнародних змагань.

Проведено ремонтні роботи трамплінів в Кременецькій СДЮШОР зі стрибків на лижах з трампліну та лижного двоборства. Ведеться реконструкція плавального басейну в Хоростківській ДЮСШ (в 2006 році витрачено 50 тисяч гривень).

Введено в експлуатацію 3 спортивних майданчики з уніфікованим штучним покриттям розміром 42 х 22 см. (смт. Скалат Підволочиського району, СДЮШОР з футболу м. Тернопіль, Тернопільський національний економічний університет). Крім того, на 3-ох майданчиках підготовлено основу під покриття (м. Ланівці, м. Тернопіль, смт Козлів Козівського району). Встановлено закладні по облаштуванню 12 спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням.