Бюджетний процес на Лановеччині.

5 січня 2007 року відбулася шоста сесія Лановецької районної ради на якій основним питанням було прийняття районного бюджету на 2007 рік.

Винесенню питання на розгляд сесії передувала активна робота депутатів в постійних комісіях, жваві дискусії, внесення змін до проекту, поданого районною державною адміністрацією. Оприлюднюючи важливий фінансовий документ Лановеччини, начальник фінансового управління райдержадміністрації зауважила, що він не влаштовує нікого, але. „не варто розчаровуватися, бо при уточненні цього документу впродовж року буде можливість поправити ситуацію. В цілому обсяг бюджету району на 2007 рік без врахування субвенцій збільшений на 4,4 млн. грн. Загальний обсяг доходів становить 43 млн.394 тис.210 грн., Бюджет є бездефіцитним, тому видаткова частина розподілена наступним чином: 599,7 тис. грн. — на фінансування органів місцевого самоврядування, 14 млн.22,2 тис. грн. — галузь освіти (14,6 % більше фактичного використання 2006 року), 5 млн.487,5 тис. грн. — видатки на охорону здоров«я (17,4 % більше показника минулого року), 555 тис. грн. планується направити на галузь культури. На матеріальні допомоги малозабезпеченим громадянам планується виділити 30 тис. грн.; 20 тис. грн. — на доплати до пенсій воїнам ОУН-УПА та 10 тис. грн. на відшкодування пільг реабілітованим та воїнам ОУН-УПА.

Голова районної ради Віталій Ткачук, підсумовуючи виступи депутатів сказав, що хоча і бюджет 2007 року у порівнянні з минулорічним кількісно е більшим, але якісно значно поступається. Оскільки в 2006 році заробітна плата складала 83,2 %, а оплата енергоносіїв 4}3 % в загальних видатках, то на 2007 рік плануються ці показники відповідно 85,3 % та 6,3 %. Найважливіше тепер потурбуватися про наповнення бюджету, а для цього потрібно ефективно працювати всім службам району.