Наполеглива праця принесла результат

Через постійну зайнятість і багато роботи наймолодший в Україні депутат обласної ради Володимир Бойко практично не має часу на особисте життя. Тому, в першу чергу пан Володимир вдячний коханій дружині, що їх маленький син, навіть за його відсутності, не обділений батьківським теплом та увагою.

Довідка: Володимир Бойко – депутат Тернопільської обласної ради, голова постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи обласної ради. Народився 16 лютого 1985 року в місті Тернополі. В липні 2002 року вступив на другий курс Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола по спеціальності «Правознавство». Через проходження військової служби навчання у Галицькому коледжі продовжив в листопаді 2004 року. Член партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» з дня повноліття. З березня 2005 року по сьогоднішній день член бюро Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина». З жовтня 2005 року по сьогоднішній день член бюро обласної організації цієї партії. З квітня 2006 року заступник голови Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

– Розкажіть, як вдалося в такому молодому віці досягти таких вершин у політиці?

– Для досягнення будь-якого результату потрібно наполегливо працювати. З політичною діяльністю знайомий давно. З малечку разом з батьком брав участь у різного роду акціях, протестах, вивчав діяльність політиків та політичних партій, громадських організацій. Цікавився я і виборчими системами різних країн світу, повноваженнями їх керівних органів. Саму ж політичну діяльність, як і багато молодих людей, розпочинав із розповсюдження листівок, газет. В партію Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» вступив в день досягнення повноліття. Через кілька місяців після цього призваний на строкову військову службу, яку проходив в місті Фастів Київської області. Там і провів перший тур президентських виборів. Під час проведення виборчих перегонів у своїй військовій частині став ініціатором та виконавцем доведення до особового складу військової частини виборчих програм кандидатів на пост Президента України. Другий та третій тури президентських виборів вже проводив в Тернополі. Як в одному, так і в іншому випадку виконував функції спостерігача на виборчій дільниці. Окрім того займався відправкою учасників Помаранчевої революції у місто Київ. В Березні 2005 року на Тернопільській міській партійній конференції мене обрали членом бюро ТМО ВО «Батьківщина». В квітні 2005 утворено Тернопільську обласну молодіжну організацію «Батьківщина молода», і на установчій конференції мене обрано головою молодіжного крила партії. Вже в жовтні того ж року мене обрано в бюро Тернопільської обласної партійної організації. Пізніше, висунуто кандидатом в депутати Тернопільської обласної ради. Під час виборів 2006 року максимум зусиль прикладав роботі на досягнення високого результату Блоку Юлії Тимошенко. Завдяки наполегливій роботі керівництва партії, кандидатів в депутати від БЮТу, блок отримав високий рівень довіри виборців області. З весни 2006 року я депутат Тернопільської обласної ради, голова постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи обласної ради, заступник голови обласної партійної організації Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». від цього часу, спільно із колегами депутатами, керівництвом партії працюємо над реалізацією своєї виборчої програми, створенням низки дієвих програм.

– Кому завдячуєте у своїх досягненнях?

– Великою мірою завдячую вихованню батьків. З малечку вони мені вселяли любов до Батьківщини, давали настанови. Значний внесок у формування політичної свідомості зробили події, що відбувалися: здобуття Україною незалежності, прийняття Конституції, постійні політичні акції, мітинги, протести. Саме після прийняття Конституції України почав з’являтися інтерес до нормативно-правових актів. Тоді я почав цікавитись законами, іншими актами керівних органів держави. Також постійно цікавився пресою, перечитував майже всі газети, що виходили в нас в області і не тільки, а на самі актуальні теми часто дискутували з батьком. Також свій вклад зробили наші однопартійці, які вже тривалий час займаються політичною діяльністю. Велика вдячність і людям, які висунули мене кандидатом в депутати, а ще більша – мешканцям області, що підтримали наш блок на виборах.

– А як Ви проводите вільний від роботи час і чим любите займатися?

– Вільного від роботи часу надзвичайно мало. Однак, коли він є, люблю почитати. А ще, дуже люблю дітей, в мене є 3 племінники, племінниця, а тепер, і син. Я радію, коли наша велика родина збирається вся разом. Хотілося б більше часу проводити із сином, проте зараз для цього надзвичайно мало часу. Завдячую коханій дружині Олі, завдяки якій наш син Ярослав не обділений увагою.

– Ваша оцінка ситуації, що зараз склалась в області.

– Сьогодні в області потрібно більше співпраці державних адміністрацій із органами місцевого самоврядування та політичної стабільності. Коли ми створили більшість в обласній раді, то взяли на себе відповідальність за ті результати, які належать до компетенції самої ради. Теж саме відбулося і в районах області. Ми однаково говоримо як про свої досягнення, так і про недоліки в роботі, визнаємо помилки та виправляємо їх. Натомість у виконавчій гілці все відбувається навпаки. Коли виникають проблеми, то всі хочуть знайти крайнього, а коли є досягнення, до до них обов’язково причетний голова адміністрації. Хотілося б, щоб депутати, зокрема обласної ради, які обрані від інших блоків, відкинули свою амбіційність та почали виконувати те, що їм доручили люди. В обласній раді ніхто нікому не заважає подавати свої проекти, але щоб їх відстояти, потрібно хоча б брати участь у засіданнях постійних комісій та сесії. Також хотілося б менше бачити переливання бруду однієї політичної сили на іншу. Останнім часом нашу політичну силу масово пробують дискредитувати, в наслідок чого на шпальтах кількох місцевих газет часто проплачені матеріали.

– Які на Вашу думку є актуальні проблеми, які шляхи їх вирішення вбачаєте?

– Як молода людина, найбільше прагну працювати саме для молоді. Сьогодні однією із найбільш незахищених верств населення є студентство. Їхні права масово обмежують як в навчальних закладах, так і за їх межами. На рівні держави задекларовано чимало принципів допомоги молодим людям, розширення їх прав, але механізмів їх відстоювання майже немає. Саме тому в моїх проектах є декілька програм, які, на мою думку, повинні забезпечити повагу до молодої людини, врахування її думок та пропозицій, захист законних прав.

Також, як юриста, мене цікавлять питання вдосконалення діючого законодавства. Сьогодні не кожен громадянин в змозі себе захистити. А ще, чомусь до сьогоднішнього дня спрацьовує правило, що закон захищає сильніших. Так не повинно бути, а тому, через народних депутатів від Блоку Юлії Тимошенко ми робитимемо все, щоб всі громадяни були зрівняні в своїх правих.