Нова програма для АПК Тернопілля

За участю голови обласної ради Михайла Миколенка відбулася консультативна зустріч щодо організації проведення обласної наради з питань розвитку агропромислового виробництва та сільських територій, а також реформування земельних відносин.

Це уже друге зібрання, на якому йшлося про проблеми сільськогосподарських виробників, представників переробних підприємств  та способи їх вирішення. Зокрема одним із шляхів виходу із складної ситуації, в якій нині знаходиться село, є  використання наукового потенціалу в аграрному секторі господарства області. Фактично ця зустріч стала містком до проведення обласного форуму працівників ниви, керівників харчових і переробних підприємств та науковців. Учасники консультативної  зустрічі порушили багато актуальних питань, які хвилюють як керівників сільських господарств, так і чиновників та  переробників і  які   необхідно розв’язати для повноцінної життєдіяльності господарства краю.

На думку пана Миколенка, варто стимулювати сільськогосподарські підприємств в освоєнні необроблених земель та охороні ґрунтів, науково розробити та впровадити у виробництво нові сорти сільськогосподарських культур.

— Ми поширюватимемо серед потенційних інвесторів інформації про інвестиційну привабливість агропромислового комплексу області, — розповів Михайло Миколенко. — Згідно з новою програмою для АПК Тернопілля варто зібрати інформацію про напрямки фінансування агропромислового комплексу потенційними інвесторами, запровадити постійний моніторинг процесу залучення іноземних інвестицій в аграрний сектор економіки області. Ми проведемо моніторинг організаційних заходів щодо реформування аграрного сектору економіки.

З метою просування товарів, які виробляються підприємствами  області на внутрішні та зовнішні ринки проводитимуться виставкові заходи. В загальному сукупність всіх дій та заходів будуть спрямовані на задоволення потреб товаровиробників і сільського населення у підвищенні рівня знань та удосконаленні практичних навичок прибуткового господарювання, поліпшенні добробуту та розвитку соціальної сфери села.

— Зараз в області племінною роботою займаються чотири племпідприємства:  ВАТ “Тернопільплемсервіс”, ВАТ “Чортківське племпідприємство” та ТОВ ВК “Микулинецький”, які організовують роботу щодо ведення племінної справи в сільськогосподарських підприємствах та штучного осіменіння ВРХ і свиней у всіх категоріях господарств, —підкреслив голова облради. —  Фінансування витрат на розвиток галузі тваринництва буде здійснюватись за рахунок коштів обласного бюджету на 2007 рік, з якого для забезпечення виконання підпрограми необхідно виділити 160 тис.гривень.

Виконання програми розвитку тваринницької галузі в області в 2007-му році дасть можливість збільшити виробництво тваринницької продукції, наростити поголів’я всіх видів сільськогосподарської тварин.

Відповідальність за ефективне використання коштів обласного бюджету покладено на головне  управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.