\”НІ!\” – РОЗКРАДАННЮ КОМУНАЛЬНОГО МАЙНА!

На позачерговій сесії Тернопільської міської ради, скликаної 08 лютого 2007 року, обговорювалася ситуація, яка склалася на ВАТ \”Тернопільський комбайновий завод\”.

Критичність стану підприємства полягає в тому, що на сьогодні не визначено чіткої стратегії його розвитку, а озвучується лише найближчі ситуативні кроки по вирішенню нагальних проблем працівників цього підприємства. Окремо ставиться питання: хто ж є власником ВАТ \”ТКЗ\”?! Проте відповіді на це запитання ні депутатський корпус міста, ні міська прокуратура на даний момент так і не отримали! Законодавство України вибудовано таким чином, що є можливість приховувати подібну інформацію. Практично складається ситуація, коли Закон покриває злочинців! Є над чим замислитись і попрацювати народним депутатам України!

З ініціативи депутатів фракції \”Блок Юлії Тимошенко\” в Тернопільській міській раді до порядку денного позачергової сесії також було внесено питання про скасування рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 25.09.2002 р. №887, яким дано дозвіл ВАТ \”ТКЗ\” на проведення реконструкції гуртожитку під 60-квартирний житловий будинок з надбудовою мансардного поверху, відповідно до ст.243 Закону України \”Про планування і забудову територій\”.

Слід зауважити що ця проблема по вищезазначеному гуртожитку існує багато років. Уже не одну каденцію були спроби розв’язати цей вузол, проте – безуспішно! Ще є свіжими в пам’яті репортажі місцевої телекомпанії \”TV 4\”, де висвітлювалися спроби силоміць виселити жителів цього гуртожитку.

Суть справи зводиться до того, щоб закрити нечистим на руку особам доступ до об’єктів соціального призначення в місті Тернополі. І хоча даний гуртожиток не належить до комунальної власності міста, проте рішення сесії щодо скасування вищезазначеного рішення виконкому унеможливить подальші махінації навколо цього об’єкту. Таке рішення частково знімає соціальну напругу в місті і показує лице міської влади, яка робить реальні кроки у вирішенні проблем тернополян.

Ми повинні сформувати офіційну тверду і ясну позицію щодо розв’язання подібних питань в Тернополі!

Депутатський корпус практично одностайно підтримав даний проект рішення і тим самим скасував рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 25.09.2002 року за №887.

Отже, започатковано основу для подальшого поступального позитивного руху міської ради, направленого на розв’язання усього комплексу соціальних проблем працівників комбайнового заводу.

Нам ще багато потрібно працювати над поверненням довіри тернополян до офіційної влади! Але політична сила \”Блок Юлії Тимошенко\” готова і вже активно проводить лінію створення чесної патріотичної проукраїнської влади через послідовну роботу всього свого депутатського корпусу на всіх рівнях на теренах цілої України!

Депутат Тернопільської міської ради

Андрій Артимович.