“Двигун” у Драганівці працюватиме безперебійно

Для того, щоб завести машину, яка простоювала роками в непорушному стані, потрібно спочатку замінити несправні деталі, лише тоді можна заставити двигун працювати безперебійно. Саме такого принципу в своїй роботі дотримується голова сільради села Драганівка Тернопільського району, член партії “ВО “Батьківщина” Анатолій Борух.

– Приступивши до виконання своїх обов’язків на посаді голови сільради, я зустрівся з численними проблемами, які залишили мої попередники, – розповів пан Борух. – Звісно, вирішити все й одразу було і залишається неможливим, зате позитивні зрушення вже є.

Незважаючи на те, що Анатолій Борух є одним із наймолодших “головуючих” на Тернопіллі, у минулому році йому вдалося перевиконати бюджет села. Залучившись фінансовою піцдтримкою приватних підприємств, що розташовані чи (і) зареєстровані  на території Драганівки, вдалося провести ремонтні роботи у місцевій  школі, приміщенні сільради, придбати холодильник та електричний котел для медпункту, провести благоустрій села.

– На території Драганівки знаходиться м’ясокомбінат СУП ТОВ “М’ясовіта”, столярні цехи, підприємства по виготовленні металочерепиці, євровікон, дитячих колисок, а також розфасовочні підприємства арахісу, родзинок, соняшникового насіння і благодійний фонд “Карітас”, – продовжив пан Борух. – Більшість підприємців йдуть нам на зустріч і допомагають чим можуть, але є й такі, які не зареєстровані на нашій території, а сплачують лише за оренду землі. Позитив у тому, що багато драганівців тепер не мусять доїздити до міста на роботу чи виїжджати на заробітки, вони працюють на підприємствах у селі.

Зараз Анатолій Борух проводить благоустрій села. На автобусних зупинках встановлені лавочки та таблиці з розкладом руху перевізників та оголошеннями, систематично вивозиться сміття у спеціально відведений, у минулому піщаний кар’єр. Активно проводяться культурні заходи до різноматних релігійних та інших свят. А також Драганівка вже має власну футбольну команду. Проблемою для села залишаються ремонт доріг, телефонізація. Також голова планує підтримати програму, згідно якої все сміття сортуватиметься на папір, скло і метал, тоді можна буде отримувати кошти на благо села та його мешканців. До того ж вже створена комісія, яка займатиметься оцінкою та продажем землі через аукціон.

– Хоча ми на 35 % знаходимося на дотаціях від районної ради, зате стараємося власноруч формувати свій бюджет, наводити лад у Драганівці, ремонтуючи одну за одною всі елименти та деталі одного механізму і вирішувати проблеми односельчан, – сказав на завершення Анатолій Борух.