Працюємо із зверненнями громадян

13 лютого в громадській приймальні Шумської районної партійної організації особистий прийом громадян провів помічник-консультант народного депутата України Василя Деревляного депутат Тернопільської обласної ради Володимир Бойко.

— Із зверненнями зверталися як пересічні громадяни, так і сільські голови та представники міської ради. Вони просили допомоги і ми намагатимемось усім допомогти, — каже Володимир Бойко. — Питання, які сьогодні турбують жителів Шумщини стосуються переважно зловживань місцевих органів виконавчої влади та правоохоронних органів.

З окремих питань громадяни ведуть переписку із державними та правоохоронними органами вже декілька років. У відповідь отримують стандартну «відписку».

Деякі звернення потребують детальнішого опрацювання та подання пропозицій у Верховну Раду України. Саме це ми і будемо робити, — каже депутат облради. — Зокрема питання, що потребують законодавчого врегулювання, стосуються громадян, яким помилково не надано пай.

При розпаюванні колективних господарств за виготовлення технічної документації на видачу державного акту на землю (пай) селянин раніше сплачував 35 гривень.  Нині ж потрібно заплатити в межах 1,5 – 2 тисячі гривень. Вини людей в тому, що ліквідаційні комісії, які діяли на той час, не включили селян в списки громадян, що мають право на земельну частку (пай) немає. Тому ми працюватимемо над тим, щоб такі кошти,  затрачені людьми, відшкодовувала держава.

Під час прийому чимало питань стосувались нової методики обрахунку ціни на спожитий природній газ для населення. З цього приводу також готуються пропозиції для врегулювання проблеми на всеукраїнському рівні.