Список законопроектів \”Електронної демократії\”, підтриманих Блоком Юлії Тимошенко, поповнився

Експертна рада парламентської фракції Блоку Юлії Тимошенко, в яку входять народні депутати від даного Блоку, на своєму засіданні 19 лютого 2007 року вирішила підтримати чергові шість законопроектів \”Електронної Демократії\”.

Як повідомлялося, перед цим Експертна рада за результатами розгляду законопроектів \”Електронної демократії\” підтримала 24 законопроектні ініціативи зазначеного ресурсу.

Таким чином, уже 30 ініціатив законотворців \”Електронної демократії\” отримали своїх кураторів з боку народних депутатів України. Пропозиції, висловлені в рамках проекту \”Електронна демократія\”, будуть враховані у своїй законотворчій діяльності народними депутатами фракції, доопрацьовані ними і внесені на розгляд парламенту.

На останньому засіданні Експертної ради було підтримано наступні законопроекти \”Електронної демократії\”:

\”Про внесення змін до Закону України \”Про управління об’єктами державної власності\”;

\”Про внесення доповнень до Цивільного кодексу України\”;

– \”Про внесення змін до деяких законів України з метою посилення боротьби з корупцією\”;

– \”Про внесення змін до статті 35 Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”;

\”Про студентські організації\”;

– \”Про затвердження програми \”Молодість, професіоналізм, патріотизм, порядність – Україні\”.

Законодавчі ініціативи, підтримані попереднього разу, стосувалися, зокрема, внесення змін до закону про власність, про звернення громадян, про оренду підприємств, про пенсійне забезпечення, а також обмежень у сфері ігрового бізнесу, заходів щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та ін. (з переліком усіх законопроектів та рішеннями щодо кожного з них можна ознайомитися тут).

Крім того, низку законопроектів \”Електронної демократії\” уже зареєстровано секретаріатом Верховної Ради України. Це, зокрема, законопроект \”Про внесення змін до Земельного кодексу\” (реєстраційний номер у ВР України – 2426), \”Про внесення змін до статті 35 Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” (реєстраційний номер у ВР України – 3074), \”Про внесення змін до Закону України \”Про управління об’єктами державної власності\” (реєстраційний номер у ВР України – 3170).

\”Електронна демократія\” є частиною проекту \”Ідеальна країна\”, створеного з метою надати кожному громадянину України можливість долучитися до подолання кризи ідей у державі, до розробки стратегій розвитку України та законотворчої діяльності на державному рівні.

Юлія Тимошенко є одним з авторів ідеї створення цього проекту, який розпочав свою діяльність у грудні 2005 року в тестовому режимі, а 8 лютого 2006 року був презентований нею широкій громадськості як новий механізм впливу суспільства на життя і розвиток своєї країни.

\”Ідеальна країна\” – це той технічний продукт, який дає право залучити кожну людину, яка є носієм прекрасних ідей, і обробити ці ідеї не у чиновницьких кабінетах, не у владних коридорах, а безпосередньо в суспільстві, фактично шляхом загальнонаціонального обговорення\”, – підкреслила Юлія Володимирівна на презентації проекту.