Сьогодні попередження, а завтра – відставка для тих хто не працює на благо жителів міста та області

Останнім часом більшість скомпрометованих депутатів Тернопільської обласної ради від блоку «Наша Україна» радіють від підписання спільної угоди про співпрацю. Так, спільна угода буде підписана про спільні дії фракції «Блок Юлії Тимошенко» і «Наша Україна» у Верховній Раді України та підтримці Президента. Що стосується Тернопільської області, тут ситуація зовсім інша. Із значною частиною депутатів обласної, міських та районних рад, які не працюють в інтересах міста, району, області ми співпрацювати не маємо морального права.

Напевне, будучи в області при керівництві виконавчої гілки влади 2 роки, потрібно уже прозвітувати перед жителями районів та міст, що зробила влада. Чи стало за їхнього керівництва краще жити і працювати мешканцям області? Чи навели вони порядок?

А якщо говорити про закон і порядок, тоді можна твердо сказати, що їм можна все. Депутат обласної ради може розкрадати спирт на Хоростківському спиртзаводі, депутат обласної ради, керівник облспирту, спільно із депутатом ВРУ від антикризової коаліції продають посади в області, інший депутат облради привласнив все майно облспоживспілки, а депутат Чортківської районної ради від «Нашої України» зорганізував студію по випуску та розповсюдження порнографічних фільмів, депутат Тернопільської районної ради, заступник начальника районної міліції, кум районного керівника, незаконним шляхом почав захоплювати земельні ділянки в селах Тернопільського району, а через отриману відмову навіть вчинив спробу зґвалтування голови однієї із сільських рад. Мер міста Тернополя, також нашоукраїнець, хоч і більше схиляється до антикризової коаліції, в морози виключає тепло та світло жителям міста. Той же міський голова втікає від позачергової сесії, на яку планується винести питання по прийняттю рішення про проведення аукціонів на землю та недопустимості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. То скажіть будь-ласка, як можна спільно працювати із такими керівниками, для котрих особисті інтереси вищі інтересів людей.

Вчора на сесії Тернопільської обласної ради через критичну ситуацію в сільськогосподарському комплексі на передодні весняно-польових робіт наша фракція визнала роботу начальника обласного управління сільського господарства та голови облдержадміністрації незадовільною. Ми не ставили завдання набрати більшість під час голосування з цього приводу. Хоча маємо інформацію, що інші фракції також були готові підтримати дане питання, але лише по питанню роботи голови ОДА. Отже, наша фракція подала попереджувальне жовте світло (за проголосували 49 депутатів, утрималось або не голосувало 27 депутатів) перед червоним на черговій сесії голові облдержадміністрації, якщо він своїх заступників та керівників управлінь в терміновому порядку не заставить серйозно займатися вирішенням проблемних питань області. Керівники облдержадміністрації повинні припинити інтриги та розповсюджувати всякі плітки проти обласної ради та її голови.

Знайте, ми стоїмо твердо та прийшли на довго. Ми працюємо для області та її громадян. І зробимо все, щоб вас, шановні голово адміністрації, заступники, начальники управлінь заставити до такої ж роботи, ви ж у сесійному залі будете звітувати по її результатах. Не сумнівайтесь, що вслід за визнанням роботи незадовільною, може прийти і недовіра.

Що стосується голови міста Тернополя, то хочу сказати наступне. Якщо до початку березня мер міста не скличе сесії, на якій потрібно прийняти рішення про продаж землі виключно через аукціони та конкурси, недопущення необґрунтованого підняття тарифів на житлово-комунальні послуги та не припинить виключати тепло і світло в будинках міста Тернополя наша політична сила розпочне процедуру усунення міського голови із займаної посади.

Народний депутат України,

голова ТОО ВО «Батьківщина»

Василь Деревляний