Від сесії до сесії

Для прийнняття проекту рішення про продаж землі через аукціон на сесії міської ради Тернополя, яка відбулася 1 березня не вистачило одного голосу.

Після обіду, коли в сесійному залі взялися до розгляду проекту рішення про продаж земельних ділянок та споруд комунальної власності виключно через аукціони, який запропонували депутати від БЮТу, депутати „Нашої України” почали затягувати розгляд питання, а наприкінці робочого дня залишили зал сесійних засідань.

—   Коли навіть нашоукраїнці почали розходитися, на сесії залишились депутати, яким не байдужа доля Тернополян, — прокоментувала депута міської ради від фракції „БЮТ” Ірина Білоцеркович. — Тому продовжувати сесію було можливо, адже була необхідна кількіст депутатів. Зате рішення так і не прийняли, оскільки „за” проголосувало лише 30 чоловік, коли допустима кількість для прийняття рішення — 31 голос.

Одноголосно „за” проголосували лише депутати партії „ВО „Батьківщина”, а також підтримали декілька депутатів від „Свободи”, „Руху” та „УНП”, загалом 8 чоловік. Решту присутніх утрималися. Зате продовжиться розгляд питання на наступному сесійному засіданні, так поообіцяв мер Тернополя Роман Заставний, яке відбудеться у вівторок, 6 березня. В результаті не вперше можна було переконатися, кому не байдужа доля тернополян.