На Тернопіллі вшановують пам’ять Головного Командувача УПА Романа Шухевича

Поминальною Службою Божою у всіх церквах Тернопілля розпочалося вшанування пам’яті героя національно-визвольних змагань Романа Шухевича. Голова Тернопільської обласної ради Михайло Миколенко, народний депутат України Василь Деревляний, представники громадських організацій, політичних партій, засобів масової інформації, громадськості поклали квіти до символічної могили Борців за волю.

Далі урочистості з нагоди відзначення пам’яті Романа Шухевича продовжились в музеї політв’язнів та репресованих. Тут, у місці пам’яті патріотів, постраждалих за незалежність рідної землі, Михайло Миколенко зустрівся із ветеранами визвольних змагань.

Щоб якомога ширше залучити молодь до вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за свободу України, виховувати її на прикладах самовідданого служіння Батьківщині, у кінотеатрі „Перемога” відбудеться перегляд фільму „Нескорений” та його обговорення. Плануються виступи очільника області Михайла Миколенка, голови Спілки професійних вчителів Тернопільщини Ігоря Грималюка та авторів книги, яка готується до виходу в світ у найближчому часі, „Роль Шухевича на теренах Тернопілля”.

Долучитися до вшанування видатного сина України матиме змогу кожен житель нашого краю. А висловити свою думку, дати оцінку подіям нинішнього дня та минулого, поспілкуватися з цієї нагоди із головою обласної ради Михайлом Миколенком зможуть усі бажаючі шляхом прямого ефіру на каналі ТТБ о 19.30.

За материалами http://www.obl-rada.te.ua/