Тернополяни проголосували за Юлю

Минулої суботи тернополяни знов голосували. На Театральному майдані, “під щоглою”, стояла опломбована урна з тризубом. З 13 до 15 години у Тернополі проходила акція “Вибір на майдані”. Біля урни стояли організатори, і пропонували вибрати улюблену партію, яка зазначена у бюлетенях зі списками партій до міської та верховної ради….

Також можна було голосувати за президента. Заповнюючи бюлетені, люди жартома питались, де тут кабінки, адже голосування має бути конфіденційним. Найбільше голосів до міської та верховної ради набрав БЮТ (36 та 39%). Президентом більшість тернополян, які голосували, теж хотіли б бачити Юлію Тимошенко.

— У наших “мінівиборах” взяли участь більше 170 тернополян, — розповідає голова тернопільської Фундації Регіональних Ініціатив, яка організувала захід Віктор Гурняк. — Акція в цей день проходить у більшості міст України, тому результати поки невідомі. Звичайно, ми не виключаємо можливості великої похибки. Але те, що за дві години проголосували 170 людей, означає, що тернополян все ще цікавляться політикою.

Тернополянин Микола, потрапив на “мінівибори” випадково. Нашим кореспондентам зізнався, що голосував за Ющенка.

— Мене зацікавила урна, дуже схожа на ту, яку ставлять на справжніх виборах, — каже чоловік. — Нам дають можливість голосувати двічі на чотири роки, тому волевиявитися позачергово було для мене навіть приємно.

За матеріалами http://www.ria.ua/