Малювали великого Кобзаря

Близько 200 малюнків на конкурс „Поклін Кобзареві” принесли діти за два тижні. За ініціативи Тернопільської обласної організації ВО „Батьківщина” відбувся фінал конкурсу, в неділю, 11 березня. Переможцям вручено призи і організовано солодкий стіл для учасників заходу. До складу жюрі, які обирали кращих з кращих малюнків ввійшли викладачі з Тернопільської школи мистецтв та Художньої школи міста, а також представники від партії „ВО „Батьківщина” і організатори заходу. Як розповів один із жюрі, депутат обласної ради від БЮТу Володимир Бойко, вибрати кращих п’ять робіт було надзвичайно складно.

—   Оскільки всі малюнки були дуже красивими та професійними, то перед жюрі постало дуже важке завдання — вибрати кращого, — розповів пан Бойко. — Врешті ми, окрім 5-ти призових місць, вибрали ще десять малюнків, за які їх авторів будемо нагроджувати грамотами та подарунками від нашої організації.

Нагадаємо, що участь в конкурсі приймали участь діти шкільного віку. Переможці отримали грошові премії: за І місце— 250 гривень, за ІІ — 200 грн., за ІІІ — 150 гривень, IV та V місця отримали по 100 грн.

—   Надалі ми плануємо провести подібні конкурси у всіх районах Тернопілля, аби діти сільських шкіл теж могли прийняти участь, — розповіла прес-секретар ТОО „ВО Батьківщина”, співорганізатор конкурсу Олена Балко. — А на наступний рік, ми проведемо обласний конкурс „Поклін Кобзареві”. Дітям цікаві такі заходи, до того ж вони ближче знайомляться з творчісттю і біографією Тараса Шевченка. Тому ми сподіваємося що цей конкурс стане традицією і набиратиме все більших масштабів.