Наша політична сила буде робити все можливе для виконання своєї виборчої програми

Як вже відомо із засобів масової інформації у вівторок 6 березня відбулося урочисте підписання Угоди про співпрацюТернопільських обласних організацій політичних партій Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” та “Народного союзу Наша Україна”, одночасно були підписані відповідні Угоди про співпрацю між фракціями Блоку Юлії Тимошенко та Блоку Наша Україна в Тернопільській обласній та міській радах.

Хотів би відразу відмітити, що до даної Угоди ввійшли самі актуальні на сьогоднішній день проблеми, а при умові чіткого дотримання Угоди отримуємо можливість їх вирішення.

Нашу політичну силу така Угода влаштовує, також тому принципи зазначені в тексті Угоди повністю відповідають виборчій програмі з якою ВО “Батьківщина” йшла на вибори 2006 року.

Виконуючи зобов’язання взяті на себе підписанням цього документа, ми дотримуємося даних нами на виборах обіцянок. Головною метою спільної діяльності є відстоювання ідеалів і цінностей проголошених Українським народом у 2004 році – свободи, демократії, національної єдності, подолання корупції, справедливої соціальної політики.

Блок Юлії Тимошенко на Тернопільщині отримав найбільшу підтримку від виборців на виборах 2006 року, це велика відповідальність, яка зобов’язує відстоювати інтереси людей, що віддали свій голос за нашу політичну силу. Фракції БЮТ є у кожному районі Тернопільської області, але не завжди вистачає голосів для прийняття важливих соціальних рішень, які так необхідні жителям Тернопільщини. Підписана Угода дає можливість з “Нашою Україною” вирішувати ключові питання суспільно-політичного, територіально-адміністративного, соціально-економічного, духовного та культурного розвитку Тернопільської області.

Перші результати практичної дієвості Угоди ми побачимо тоді, коли місцеві бюджети почнуть збільшуватися завдяки наведенню порядку з комунальним майном, проведенням аукціонів на продаж землі і т.д.

Окрему увагу хотів би звернути на те, що дві політичні сили об’єднуються на принципах демократичного розвитку суспільства, гласності, боротьби з корупцією, злочинністю та безумовним відділенням бізнесу від влади, тому ми депутати Блоку Юлії Тимошенко будемо завжди першими інформувати суспільство про виявлені факти незаконної діяльності чиновників, незалежно від їхньої політичної приналежності. Ми гарантуємо, що Угода не стане ширмою за, якою зможуть заховатися не чисті на руку чиновники, що переплутали свою власну кишеню з кишенею громади. Ми зобов’яжемо кожного депутата забути власні інтереси, а виконувати виборчу програму партії, за списками якої він прийшов в ту чи іншу Раду.

Не будемо закривати очі на те, що виконавча гілка влади на Тернопільщині не справляється зі своїми обов’язками і потребує радикальних змін, чим швидше це відбудеться, тим простіше й ефективніше можна буде реалізовувати нашу співпрацю з політичною партією “Народний Союз Наша Україна”, та іншими демократичними партіями в області.

Також наголошую на тому, що Угода підписана без жодних “поправок” чи “протоколів розбіжностей”, тому звертаємося до окремих представників “Нашої України”, які поширюють різну неправдиву інформацію, звертатися до своїх безпосередніх партійних керівників за відповідними роз’ясненими. Інтриги окремих “політиків-бізнесменів“ не повинні перешкоджати політичній силі виконувати виборчу програму партії.

На нашу думку політичні сили підтримані жителями Тернопільщини повинні об’єднуватися при вирішенні тих завдань, які поставили перед нами наші виборці, ми не повинні боятися визнавти власні помилки, очищати свої ряди від скомпрометованих партійців та депутатів, повинні просити допомоги і підставити плече в разі необхідності.

Ми переконані, що започаткована нами співпраця відродить єдність демократичних сил у суспільстві та буде сприяти поліпшенню добробуту громадян України.

Батьківщина у нас одна! За неї варто боротися!

Ігор Романків

керівник фракції \”Батьківщина\” в Тернопільській обласній раді