Політична розправа у «Алігаторі»

У п’ятницю, 16 березня на приватну територію готельно-розважельного комплексу «Алігатор» незаконно увірвалися люди в формах Управління боротьби з організованою злочинністю. Протягом півтора години вони, без пояснень знаходилися на території «Алігатора», відлякуючи клієнтів закладу. Аби встановити причини таких дій депутати Тернопільської обласної ради від БЮТу Ігор Романків, Володимир Бойко, Богдан Голик, Володимир Воронін, Микола Більчук, Василь Збриський прибули на місце події.

— Коли ми прибули, побачили озброєних міліціонерів, які не хотіли нас пропускати на територію ГРК «Алігатор», — повідомив депутат Тернопільської облради Володимир Бойко. — Після наших вимог пояснити, на яких підставах представники УМВС знаходяться на території комплексу, почули від заступника начальника УБОЗу Миколи Гданського декілька версій, які змінювались почергово. Спочатку причиною називалось пошкодження даху «Аквапарку», що могло спричинити травмування людей. Пізніше версія змінилась. Виявилось, що в управління МВС поступило звернення від мешканця м.Тернополя.

Як повідомив на місці заступник начальника УБОЗ Микола Гаданський, того дня до них поступив дзвінок невідомого і у зв’язку з тим озброєні «убозівці» окупували «Алігатор». Зате жодних офіційних підтверджень і дозволу на перебування зі зброєю на приватній території у пана Гаданського не було.

Через деякий час до «Алігатора» приїхали представники санепідстанції, водоканалу, охорони праці, МЧС, пожежники та екологи. Невдовзі вони пояснили, що отримали розпорядження з Управління боротьби з організованою злочинністю.

— Як нам стало відомо, УБОЗівці прибули в «Алігатор» ще близько 08.30 год. Документів для перевірки в них ще не було, — продовжив Володимир Бойко. — Микола Гданський запевнив, що їх ось-ось підвезуть. Але відсутність правової підстави не перешкодила міліціонерам зайняти позицію на території підприємства. Сам лист про перевірку привезли аж після 10.00 год. У листі ж з’явилась нова мотивація «візиту» міліціонерів на підприємство. Виявилось, що т.в.о. начальника Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в тернопільській області підполковник міліції Е.С.Кольцов відрядив озброєних правоохоронців на чолі із своїм заступником М.Гданським для того, щоб отримати завірені копії деяких документів ТОВ «Алігатор»

Так само оперативно було повідомлено і представників МНС, санстанції, водоканалу, які також прибули на підприємство. Всі листи та направлення датовані сьогоднішнім числом.

Здивував і ще один лист, у якому зазначено, що представники Головного управління МНС України в Тернопільській області, приїхавши на чергову перевірку готельно-розважального комплексу «Алігатор», виконували вказівки голови Тернопільської обласної державної адміністрації Стойка І.М.

—   Я просто шокований тими подіями, що відбуваються, — прокоментував співвласник «Алігатора», де пут облради від БЮТ  Андрій Трач. — Всі ці служби приїхали безпідставно. Зараз говорять про якийсь дзвінок невідомого, який скаржиться на висипку після відвідування «Аквапарку». Тисячі людей купалися у воді і всі з задоволенням приходять знову. Переслідування нашої підприємницької діяльності розпочалось з часу співпраці із БЮТом, а тому дані дії вважаю політичним замовленням.

Після того, як виявилось, що претензій у жодної служби чи управління до ТОВ «Алігатор» немає, депутати обласної ради разом із власниками підприємства звернулися до голови Тернопільської ОДА Івана Стойка. Він повідомив, що сьогодні вранці з приводу діяльності «Алігатора» проводилась робоча нарада, однак перевірка повинна розпочатись наступного тижня. Таким чином представники МВС своїми безпідставними діями не лише впливають на імідж єдиного в Західній Україні «Аквапарку», але й втручаються в діяльність суб’єктів підприємницької діяльності.