Геть «лапи» від «Комбайнового»!

На підтримку та допомогу комбайнобудівникам прийшли депутати рад різного рівня.

В черговий раз заводчани зібрався біля Комбайнового, у суботу, 17 березня. Вони надалі  вимагають зарплат, роботи та житла.

— Вже більше року я прослідковую події, що відбуваються на цьому заводі і все більше дивує позиція та відношення до цієї проблеми зі сторони влади, — прокоментував депутат обласної ради від БЮТу Петро Кульпа. — Зараз нові директори, які не мають жодних документів про їхню причетність до Комбайнового. Стверджують, що їх направили сюди основні акціонери заводу з Східної України. Жодних прізвищ свого начальства з сходу вони не називають. З 860 працівників зараз працює лише двісті, бо функціонує лише один цех. До того ж через те, що тишком-нишком невідомі власники заводу перевели гуртожитки до статуту заводу, тепер людей, який можуть звільнити залишать і без даху над головою.

Діяти потрібно негайно, адже інкогніто-власники мають на меті прихватити землі заводу і гуртожитки, продовжив пан Кульпа, тоді тисяча людей залишаться без даху над головою і роботи, а область без потужного заводу та доходів у бюджет.

Підчас свого виступу жоден з так званих директорів, ані Павлов, ані Ткачук не змогли обгрунтовано відповісти ні на запитання депутатів, ні на вимоги та питання комбайнобудівників.

—    Дивує ще одна річ, чому ж під-час розмови голови Тернопільської ОДА Івана Стойка з так званими директорами заводу, у губернатора не виникло до них ані питань, ані притензій, — каже Петро Кульпа. — Його позиція викликала невдоволення не лише у народу, але й у депутатів рад різного рівня.

За словами депутатів від Блоку Юлії Тимошенко, що виступали перед комбайнобудівниками пролунала чітка позиція.

—    Ми не не стоїмо на стороні псевдо-директорів, ми підтримуємо людей і готові боротися за справедливість до кінця, навіть, якщо доведеться перекривати дороги, штурмувати кабінети чиновників чи блокувати сесійні засідання, — говорив депутат обласної ради від партії ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

Немає проблем, які неможливо вирішити, тому після звернення Народного депутата України Василя Деревляного з Києва буде направлено Спеціальну комісію Верховної Ради України з питань приватизації, яка вивчатиме питання приватизації ВАТ «Тернопільський комбайновий завод»..

— Коли завод буде повернуто у державну власність, його можна буде поставити на аукціон чи підшукати інвесторів, аби, колись потужній і один з кращих в Україні заводів, відновив своє виробництво, — сказав на завершення Петро Кульпа.