Дорогу на Граничній в Чорткові обіцяють відремонтувати вже цього року

У 2007 році на капітальний ремонт доріг з міської казни планують виділили 562500 гривень

Ще віднедавна Чортківські дороги були у такому жахливому стані, що будь-який водій, проїжджаючи. Згадував і міську владу, і відповідні служби, як мовиться, незлим тихим словом. Принаймні, хто-хто, а водії карет швидкої допомоги відверто нарікали, що перевозячи важкохворих до центрального шпиталю по вулиці Пігути, дуже хвилювалися, аби людині на цій вибоїстій ділянці не погіршало. Не краще виглядали шляхи й на інших вулицях міста. А вже щодо Бердо та Граничної, то там взагалі було ні проїхати, ні пройти. Неодноразово мешканці цих вулиць зверталися зі скаргами до міської ради попередньої і теперішньої каденцій. Скаржилося й автотранспортне підприємство, що обслуговує маршрут Бердо-Залізничний вокзал.

У передвиборній програмі міського голови Ігоря Билиці питання благоустрою міста, було чи не найважливішим. І щоб там не говорили опоненти Чортківського мера, Ігор Михайлович доклав до ремонту доріг чималих зусиль. У 2006 році на проведення цих робіт використали 683 568 гривень бюджетних коштів.

Зусиллями Чортківського райавтодору, «Еверест»,ТзОВ «Град буд. ЛТД», АТП -16142, ПМК-258 та інших ремонтувалися дороги на вулицях Незалежності, Монастирська, Млинарська, Шевченка, С. Бандери, Копичинецька, В. Великого, Носса, Гончара, Січинського. Завершення укладання аеродромних плит загальною площею 920 м кв. Відбулося у кінці вулиці Шопена. Ще 146 плит ремонтники уклали на вулицях Маковея і Січинського. Укладання решти плит планують закінчити навесні.

Порівняно тепла зима дала змогу розпочати якісний ремонт дороги з твердим плиточним покриттям на вулиці Гранична, куди міська рада має намір відкрити автобусний маршрут. Як відомо, там розташований ВАТ «Чортківгаз» – організація до якої найчастіше звертаються громадяни. Міський голова з розумінням поставився до потреб людей, особливо пенсіонерів, яким доводиться долати значну відстань пішки. Тож вже цього ріку відкриють маршрут до «Чортківгаз».

У 2007 році на капітальний ремонт доріг з міської казни буде виділено 562 500 гривень. Якісного ремонту потребують шляхи вулиць С. Бандери, Хмельницького, Церковна, Юрчинських, Росляка, а також вулиця Бердо, де минулого року Ігор Билиця подбав щоби хоч засипали великі вибоїни по яких страшнувато було їздити водіям АТП-16142. Окрім цього, міська влада старатиметься аби в окремих місцях замінити тротуарну плитку, поновити бордюри у центрі міста, яким вже, як кажуть, із літ вийшло.

Відбуваються в Чорткові все таки позитивні зміни.