Школярі Козівського району декламували вірші Тараса Шевченка

10 учасників приймали участь у конкурсі на краще читання віршів великого Кобзаря України. Конкурс проходив за ініціативою і під патронатом районної організацій Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Козівського району.

— Для вшанування пам’яті славетного патріота, письменника України Тараса Григоровича Шевченка, ми вирішили провести конкурс до днів народження та смерті Кобзаря, — розповів голова Козівської районної організацій Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Петро Була. — За два тиждні до конкурсу ми розмістили повідомлення у районній газеті, а також повідомили інформацію директорам шкіл райцентру.

Десятеро школярів п’ятих, шостих, дев’ятих та десятих класів декламували вірші чи уривки з творів Тараса Шевченка. Під час конкурсу, який проходив у приміщенні школи мистецтв Козови школярів уважно слухали та оцінювали жюрі, серед яких були предствники від БЮТу, а також вчителі та директор Козівської школи мистецтв. В результаті вибрали шість кращих учасників. Як нагороду за старання діти отримали блокноти, ручки, фотоальбоми, які вручав голова районної організацій Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Петро Була.

—   Мені було дуже приємно, що діти так серйозно підготувалися, приємно, що молоде підростаюче покоління цікавиться і поважає героїв нашої Батьківщини, — сказав на завершення пан Була.