Депутати від Блоку Юлії Тимошенко навчаються у Тернополі

24 та 25 березня на базі Готельно-розважального комплексу «Алігатор» за підтримки фонду Фрідріха Наумана пройшов навчальний семінар для депутатів районних та міських рад від Блоку Юлії Тимошенко, посадових осіб органів місцевого самоврядування Тернопільської області.

Це вже не перший спільний проект Блоку Юлії Тимошенко, Центру політичних студій та Фонду Фрідріха Наумана.

Із привітальними словами виступили народний депутат України Василь Деревляний, керівник Проекту Фонду Фрідріха Наумана в Центральній та Східній Європі Манфред Віхман, керівник Центру політичних студій Віктор Таран. Також до учасників звернувся член Правління Фонду Фрідріха Наумана Манфред Ріхтер, який має великий досвід як парламентської роботи (депутат Бундестагу та Земельного парламенту Німеччини), так і роботи в сфері місцевого самоврядування (протягом 5 років був мером портового міста Бремергафен).

Участь у семінарі взяли голови районних рад, їх заступники, міські голови, депутати місцевих рад, обрані за виборчими списками БЮТу.

Засади ефективного вирішення актуальних питань з управління комунальною власністю, земельних питань, реформування житлово-комунальної галузі та багато інших питань, необхідних для здійснення депутатських повноважень, почерпнули для себе депутати.

—    Такі навчання потрібно проводити, тому що більшість депутатів, обраних на останніх виборах, здійснюють представницьку функцію громади вперше, — каже учасниця семінару, депутат Тернопільської міської ради Ірина Білоцеркович. — Питання, які підняті на семінарі, досить актуальні в теперішній час. Тому, сьогодні навчившись теорії, завтра ми будемо перетворювати свої знання в практику. Таким чином ми зможемо відстояти інтереси громади, створити нові робочі місця, поповнити надходження в місцеві бюджети, розвинути економіку як міста Тернополя, так і Тернопільської області, як складової частини нашої держави.

Також депутати дізналися про порядок застосування чинного законодавства з метою захисту прав виборців, принципи відносин місцевих рад із правоохоронними органами, місцевими державними адміністраціями, підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності.

—    На практиці складається так, що більшість установ на всі звернення громадян займаються звичайним відписуванням без розгляду заяв та скарг по-суті, — розповів заступник голови ТОО ВО «Батьківщина», депутат Тернопільської обласної ради Володимир Бойко. — Виникає чимало проблем і з розглядом звернень депутатів місцевих рад, оскільки немає встановленої відповідальності за неналежний розгляд депутатських звернень. Спільними зусиллями, відпрацювавши механізм захисту інтересів громадян, ми заставимо будь-яку організацію займатись саме тією роботою, повноваження для здійснення якої надано державою.