ЗАЯВА

Заява депутатських фракцій «Батьківщина» та
«Українська соціал-демократична партія»
в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання

Ми, депутати Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, члени фракцій Батьківщина» та «Українська соціал-демократична партія», висловлюємо своє занепокоєння зволіканням Президента України щодо розпуску парламенту.

«Антикризова коаліція» зростає за рахунок обману, зради та підкупу депутатів. Вже ніхто не приховує суми, за яку можна зрадити свою політичну силу, виборців і Україну. І бажаючих це зробити з кожним днем більшає.

Вже відомі подальші дії «Антикризової коаліції», в якої буде понад 300 голосів. Це будуть: подолання вето Президента на лобістські закони, прийняття змін до Конституції України, імпічмент Президенту України, надання російській мові статусу другої державної, приєднання України до Єдиного Економічного Простору.

Замість росту економічних показників ми спостерігаємо ріст кишень «антикризовиків», збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги, відсутність уваги до підвищення пенсій, заробітних плат та інших питань соціального забезпечення населення. А в разі виступів громадян на захист своїх прав та інтересів — Уряд обіцяє виставити на противагу внутрішні війська.

Діяльність більшості вже зробила перші кроки в сторону повернення до кучмізму. Ми бачимо, що повертається цензура засобів масової інформації, закриваються телепередачі, забороняється друк статей із критикою дій Уряду, знову починаються політичні переслідування, погрози в сторону депутатів рад різних рівнів та політиків.

Сьогодні, щоб врятувати державу, потрібно здійснювати більш радикальні кроки. Таким кроком порятунку повинен стати Указ Президента України про розпуск Парламенту.

Виходячи із наведеного, ми депутати Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, члени фракцій «Батьківщина» та Українська соціал-демократична партія закликаємо Вас, Президента України виконати свій конституційний обов’язок, прислухатись до поклику народу і демократичних політичних сил, розпустити Верховну Раду України і, таким чином, відновити демократію в нашій державі.

Заявляємо про свою готовність підтримати Вас та Ваші дії в разі розпуску Парламенту.

Прийнято на спільному засіданні

фракцій «Батьківщина» та