Звернення

депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Ющенка В. А. щодо загострення політичної ситуації в Україні

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Нинішня політична ситуація в Україні є надзвичайною і  такою, що загрожує ескалацією суспільної напруги в державі, знищує зародки демократичних процесів, поглиблює кризові явища в економічній та соціальній сферах.

Започаткована Верховною Радою України 8 грудня 2004 року і відразу ж скомпрометована суб’єктами її реалізації та розвитку так звана конституційна реформа привнесла в українське суспільство нову хвилю безпрецедентної і цинічної боротьби за найвищу владу в Україні.

Діючу Верховну Раду України перетворено на плацдарм з’ясування політичних, бізнесових та кримінальних стосунків.

Водночас, різко падає рівень життя людей, мільйони потерпають від безробіття, непомірних цін за комунальні послуги, соціальні стандарти життя в Україні дискредитуються.

Все це деморалізує суспільство і веде до неминучого і непередбачуваного за наслідками громадянського спротиву.

Ми, депутати Тернопільської обласної ради не бачимо іншого шляху врегулювання такої небезпечної ситуації, ніж через дострокове припинення повноважень Верховної Ради України з підстав, передбачених пунктом 1 частини другої статті 90 Конституції України, та призначення позачергових виборів до Українського парламенту.

Вимагаємо від Вас, як гаранта національної безпеки держави, невідкладно здійснити цей рішучий крок.

Прийнято на позачерговій

сесії  Тернопільської обласної ради