«НІ!» – АЗАРТНИМ ІГРАМ І ФАРИСЕЙСТВУ У МІСЬКІЙ РАДІ

В четвер 29 березня 2007 року відбулася восьма сесія Тернопільської міської ради. Як уже ввійшло в традицію – ця сесія, як і більшість минулих пленарних зсідань, мала гострий характер, що пояснюється присутністю в сесійній залі різнополярних сил не тільки за приналежністю до політичних сил, а головне, на мою думку, – наявністю різних світоглядів у їх представників.

Я зупиню Вашу увагу лише на «конфліктних» восьми питаннях – на тому, що стало каменем розбрату між депутатами.

Як керівник громадської приймальні «Блоку Юлії Тимошенко» інформую тернополян про те, що в приміщенні готелю «Україна» в офісі за №86, а також в ЖЕК-ах міста, депутати міської ради від Блоку Юлії Тимошенко ведуть прийом тернополян. На сьогодні до нас звернулося понад 200 осіб з проханнями допомогти вирішити їхні проблеми. Звертаються прості жителі краю і керівники установ, підприємці. Аналізуючи причини звернень громадян, я можу стверджувати, що більшість прохань зумовлена вірою людей в нашу політичну силу, як в останню інстанцію, яка здатна захистити інтереси тернополян. Характерним є і те, що звертаються керівники державних і приватних структур, ті – хто добре знає бюрократичну суть старої машини влади, яка і досі працює за старим, «добре налагодженим» механізмом: не помастиш – не поїдеш!

Так, ми готові відстоювати і вже відстоюємо питання тернополян, які офіційно звертаються до нас через громадську приймальню. Так, ми вважаємо, що це «НАШІ ПИТАННЯ», бо під час виборів ми обіцяли підтримку в міській раді всім тернополянам. Головне для нас – це суворе дотримання законності у вирішенні людських проблем і зміна стереотипів у психології наших громадян: депутати міської ради повинні виконувати свої передвиборчі обіцянки – вирішувати проблеми жителів краю на принципах рівності, а не їх «корисності».

Чотири питання подані на сесію головою депутатської комісії по архітектурі попередньо пройшли всі необхідні погодження в профільних депутатських комісіях і запитання викликає не те, що ці питання відкрито підтримали 31 депутат міської ради, а те – чому деякі з них роками (з 2005 року!) не вирішувалися міською радою. Можливо це мало місце тому, що люди, які просили допомогти у вирішенні цих питань мають принципові переконання про необхідність прозорого їх вирішення?! Адже саме такий стан справ вони відстоювали на Майдані. Дивує «цікава спадковість» у підходах до «вирішення питань» у деяких депутатів, які повторно обрані до Тернопільської міської ради. Не підмастиш – не поїдеш?!

Що стосується питання по гральних автоматах, які сьогодні «розкинуті» по усьому місту і є абсолютно доступні дітям, то позиція тих депутатів, які покинули сесійну залу нібито через «чистоту своїх поглядів», виглядає щонайменше сумнівною! Яка моральність у тому, що наші діти змалку привчаються до азартних ігор?! Чесні депутати, в кількості 31-го обранця, разом з міським головою Заставним Р.Й., засвідчили свою позицію через поіменне голосування і не ховалися за спини інших, коли треба захистити дітей тернополян!!!

Не зрозумілою є позиція депутатів – представників від «ПОРИ». Мають місце подвійні стандарти у вирішенні проблем громади: коли зранку було необхідно підтримати студентів – депутати від «ПОРИ» старалися, щоб їх «усі побачили». Проте в другій половині сесії, коли мали бути розглянуті господарські питання внесені депутатом від «ПОРИ» Макогоном О.В., то народні обранці від цієї політичної сили покинули ці проблеми напризволяще. Здорова більшість в кількості 31 депутата, разом з міським головою, підтримали ці питання, незважаючи на відсутність тих, хто мав би відстоювати внесені проблеми за трибуною сесійної зали. Таке «сезонне фарисейство» окремих депутатів міської ради, коли вони обіцяють виборцям допомогу, а потім – не тримають слово, – не приживеться в Тернополі.

Здорова більшість в Тернопільській міській раді буде послідовно обстоювати інтереси всіх тернополян, не зважаючи на політичну, релігійну чи будь-яку іншу приналежність.

Депутати від Блоку Юлії Тимошенко щодня з 10:00 до 16:00 розглянуть Ваші звернення в офісі №86 готелю «Україна» та кожну другу середу місяця в ЖЕК-ах міста.

Депутат Тернопільської міської ради

фракція «Блок Юлії Тимошенко»

А.Артимович