Юлія Тимошенко: Треба або діяти, або визнати поразку Майдану

Тимошенко закликала кожного політичного чи громадського діяча звернутися до Ющенка з проханням про розпуск парламенту, оскільки вважає, що від цього в тому числі залежатиме рішення президента.

\”Тут сьогодні немає ні президії, ні лідерів, – сказала Юлія Тимошенко під час засідання Комітету національного порятунку у пятницю, 30 березня. – Сьогодні тут зібралися люди, які розуміють, яка загроза стоїть перед українським суспільством, і що сьогодні тільки від нас з вами залежить, чи здатні ми дати останній бій і не шукати винних\”.

Вона закликала присутніх представників демократичних сил не згадувати про колишні непорозуміння. \”Сьогодні не час з’ясовувати, хто винний. Ми сьогодні не повинні обговорювати, хто витягнув м’ясо з борщу, тягали всі потрошку. Але сьогодні у нас є шанс перемогти\”, – підкреслила Тимошенко.

Звертаючись до присутніх, Юлія Тимошенко заявила, що сьогодні \”в наших руках і в руках президента навести лад в країні і розставити всі крапки над \”і\”. За її словами, у ситуації, яка склалася в Україні, президент зобов’язаний розпустити парламент.

\”Треба або діяти, або визнати поразку Майдану\”, – наголосила Юлія Тимошенко.

На думку Тимошенко, \”президент може повернути ту довіру, яку за останні роки втратила \”помаранчева\” влада\”. При цьому вона висловила думку, що якщо глава держави не піде на цей крок, то він особисто \”втратить залишки довіри суспільства\”.

Крім того, Тимошенко наголосила, що якщо Верховну Раду не розпустити зараз, то \”може настати той момент, коли вже їх не можна буде спинити\”. \”Навряд чи ми зможемо тоді щось зробити\”, – додала вона.

Лідерка БЮТ висловила занепокоєння тим, що сьогодні продаються останні енергетичні можливості України, \”що залишилися лічені місяці до того, як передадуть нашу газотранспортну систему\”.

Юлія Тимошенко також заявила, що уряд Януковича – це \”уряд маріонеток, які не здатні зробити жодного кроку, щоб захистити Україну\”.

\”Мати таку залежну, таку корумповану, таку неукраїнську владу, коли всі представники Європи говорять, що це не той уряд, який потрібен Україні, – хіба потрібна така ганьба Україні на рівні світової спільноти?\”, – запитала Тимошенко.

\”Коли вся світова громадськість говорить, що такої корупції, яка є в нашій державі, не було протягом останніх 17 років. Хіба за це люди стояли на Майдані?\”, – наголосила вона.

Також лідер БЮТ нагадала, що за останні місяці було вбито більше бізнесмені і політиків, ніж за всі попередні роки.

Вона додала, що ситуація з реваншем нинішньої влади нагадує їй сюжет голлівудського фільму, \”коли злодія вбили, вже подумали, що все гарно, а потім обертаються, а найгірша потвора повстала знову і її знову доведеться вбивати\”.

\”Це, власне, сьогодні нагадує нашу реальність, шановні друзі: потвора повстала, але повстала лише для того, щоб остаточно з нею покінчити\”, – зазначила Тимошенко.

Вона також спростувала закиди про те, що перевибори призведуть до нестабільності в країні.

\”Якщо нам потрібна така стабільність, коли йде таке протистояння гілок влади і нищиться все українське, тоді скажемо чесно: така стабільність буде кладовищем, і ми будемо на ній сторожами. Я думаю, що ми мусимо бити в набат\”, – сказала вона.

\”Сьогодні Мороз, Янукович і всі їхні прихвосні заявляють, що 300 голосів – це те єдине, що врятує Україну, і що 300 голосів у них вже є в парламенті. Так невже ми не думаємо про те, що це є не просто глибока ревізія виборів, а це практично придбання за певний кошт всієї України як акціонерного товариства закритого типу\”, – додала Тимошенко.

Вона також висловила переконання, що в разі повторних виборів до парламенту не пройдуть соціалісти \”через їхню зраду\”, і комуністи, які \”змінили портрети Леніна в своїх кабінетах на портрети Януковича і Ахметова\”.