Геть зРаду

Засідання Комітету національного порятунку відбулося у п’ятницю, 30 березня, в Українському домі. В ньому взяли участь представники понад 20 партій та більше ніж 60 громадських організацій. Причиною зборів учасників стало звернення до Президента про розпуск парламенту.

Коаліція у парламенті втратила легітимність через поповнення її лав перебіжчиками з опозиції, відтак вищий законодавчий орган – поза законом. Ця теза знову об\’єднала політиків, що за останні два роки, здавалося, розсварилися назавжди. Тепер ми не засідатимемо в президії і не обиратимемо лідерів – запевнила Юлія Тимошенко і першою взяла слово.

—   Два роки тому ми боролися з кучмізмом, а зараз отримали владу в найгіршій його формі, — заявила Юлія Тимошенко. — Це як у фільмі жахів, найгірша потвора повстала знову і її треба знову вбивати. Так само і наша влада.

Україні загрожує небезпека. Адже уряд готує вступ до ЄЕП з передачею суверенітету України, запевнила Юлія Тимошенко. Вони готують протоколи по вступу, де Україна матиме 11% голосів, а інші більші  — 80%. Також Кабмін готує передачу енергетичних можливостей України. Всі грошові потоки та поклади газу у Чорному і Азовському морях планують передати «Росукренерго».  І це тільки початок, каже Тимошенко.

—   Партія регіонів „скуповує” перебіжчиків, — каже Юлія Тимошенко. — А комуністи змінили портрет Леніна на Януковича та Ахметова і моляться на них. То для чого нам така влада. Тільки нові вибори можуть показати бажання суспільства.

Майже три години промов і закликів насправді звернуті до єдиного слухача — Президента. Члени Комітету нацпорятунку нагадують Вікторові Ющенку: у 2004-му саме вони допомогли йому стати президентом. Тепер, три роки потому, вони ж пропонують допомогти йому втриматися у кріслі.

До комітету записалися два десятки політичних партій і з півсотні громадських організацій.

Текст звернення із власними підписами опозиціонери віднесли до Віктора Ющенка. Сам президент прийняв рішення про розпуск парламенту тільки 2 квітня. І на цьому поставив крапку правлінні бандюковичів у Верховній Раді. Тепер з вигуками: Геть зРаду Майдан окупували свідомі громадяни, які відстоюватимуть свої демократичні права та позицію.