Мер диктує свої правила

21 березня цього року на черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради було прийнято проект про надання в оренду майна комунальної власності, без погодження з постійною комісією міської ради з питань контролю за використанням комунального майна. Та з невідомих причин, про даний проект членів комісії не повідомили.

—    Я зовсім випадково побачила цей проект, листаючи перелік питань винесених на розгляд виконкому, — розповіла заступник голови комісії, депутат міської ради від фракції БЮТ Олександра Різник. — Мене здивувало, що даний проект не було подано на розгляд нашої комісії і я звернулася до мера міста.

Зате пан Заставний відмовився давати проект на розгляд, не пояснивши причини своєї відмови. Після напористих вмовлянь депутатів, котрі прийшли на підтримку пані Різник, мер дав три дні, аби комісія внесла свої пропозиції по даному проекті.

—    Основною пропозицією, яку прийняла комісія після розгляду проекту була: «Пропозиція про надання в оренду об’єктів, їх цільове використання, які подаються комунальними підприємствами, організаціями, повинні бути погоджені з відповідними управліннями та відділами міської ради, що здійснюють управління діяльністю цих підприємств, організацій, а також з постійною комісією міської ради з питань контролю за використанням комунального майна», — процитувала Олександра Різник. — І ще одною препозицією було : «Укладення договорів оренди на термін більше одного року приймається відповідним рішенням виконавчого комітету, за погодженням з постійною комісією міської ради з питань контролю за використанням комунального майна…». Ці пропозиції були для того, аби уникнути корупції і розкрадання комунального майна, що є власністю громади міста.

Несподівано для членів комісії, а зокрема для самої пані Різник стало те, що на виконкомі затвердили проект без зауважень комісії, яка розглядала його.

—    Для мене не зрозуміло з яких причин пан Заставний відклав проект з нашими пропозиціями в шухляду і знову прийняв старий, — каже Олександра Різник. — Зате справедливість буде, адже на найближчому сесійному засіданні, ми голосуватимемо за скасування рішення виконкому і прийняття проекту з внесеними змінами нашої комісії. А також за новий склад конкурсної комісії по наданню в оренду майна комунальної власності.