«Усі ми прагнемо любові»

Святковий концерт під назвою «Усі ми прагнемо любові» відбувся на центральній площі міста Чорткова у неділю, 15 квітня.

У програмі взяли участь народні, аматорські групи, гурти, танцювальні колективи з Тернополя, Івано-Франківська, Борщова, Теребовлі, Чорткова та інших районів нашої області, а також відомий гуморист Гриць Драпак. Організатором цього заходу виступила молодіжна організація «Молодіжний центр Чортківщини».

—   Цим концертом ми започаткували фестиваль творчої молоді західної України, — розповідає голова молодіжного центру, депутат районної ради Чорткова від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Шматько. — Нашою ідеєю є розвиток культурно масових, розважальних заходів, коли творча молодь може відкривати свої таланти на великій сцені, перед аудиторією. Сподіваємося, що такий задум стане традицією на майбутнє.

Тернопільські молоді виконавці Оксана Корзунь та Оксана Голембйовська, Роман Заборілла, танцювальні колективи з Чортківського медичного коледжу та педагогічного університету, юна співачка з Теребовля Христина Козак, колектив «Усмішка» з Борщова, показові ансамблі «Джерельце» та «Яблунька», Назар Слюсарчук — учасник дитячого «Євробачення», виконавці з Івано-Франківської Галицької академії менеджменту та економіки, також Вікторія Крунь, власниця гран-прі взяли участь у концерті . А також славнозвісний гуморист Гриць Драпак та інші талановиті хлопці та дівчата.

—   Назва заходу пов’язана з тим, що концерт проводився у період Великодніх свят, а саме на Провідну неділю. Отож в першу чергу ми прагнемо любові від Всевишнього, а також даруємо її один одному, — каже Володимир Шматько. — Серед присутніх на концерті були представники Борщівського району, які планують втілити нашу ідею і у своєму районі. На підтримку виконавців приїхали їх родичі знайомі та друзі.

Вдячність пан Шматько висловив спонсорам та співорганізаторам заходу.

—   Бюджетом концерту було не мало, не багато, а 10 тисяч гривень, — продовжив пан Володимир. —За фінансову на організаційну підтримку подякувати хочемо голові Чорткова Ігорю Билиці, депутатам районної та обласної ради від партії ВО «Батьківщина», районній владі та багатьом іншим людям, що зробили свій внесок для організації заходу.

До молодіжної організації Чортківщини, які були організаторами концерту входять молоді люди віком від 14 до 35 років. До числа організаторів входять учні, студенти, представники з громадських організацій, а також політичної партії ВО «Батьківщина». Щоб залучити і сільську молодь, розповів Володимир Шматько, у селах Чортківського району утворено три осередки.

—   Скоро ми плануємо похід на Говерлу, а от першого червня, до Дня захисту дітей пройде конкурс графіті, де дітки зможуть крейдою на асфальті зобразити свої фантазії, — розповів голова молодіжного об’єднання Чортківщини. — Потім буде День міста у Чорткові, коли ми плануємо масштабний рок концерт. Людина виховуються в організації, тому допомагає нам досягати результатів те, що ми працюємо єдиною, згуртованою командою.