Микола Томенко: При повній консолідації зусиль у 2012 році Україна може стати своєрідною столицею нової футбольної Європи

Так член фракції БЮТ Микола Томенко, перебуваючи у м.Кардіффі (Великобританія), прокоментував результати конкурсу за проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, додавши, що за неофіційною інформацією у кулуарах, перемога України та Польщі була досить переконливою.

«Це означає, що у членів УЄФА є розуміння необхідності підтримки амбіційних проектів побудови нової футбольної Європи, і вони не прагнуть просто розподіляти місця проведення таких європейських дійств лише між країнами так званої «старої» Європи», – зазначив Микола Томенко.

На його переконання, Україна і Польща під час офіційної презентації командно відпрацювали на належному рівні, оскільки цілком зрозуміло, що для того, аби перемогти таку країну «старої» Європи, як, наприклад, Італію, треба бути щонайменше вдвічі переконливими. «Ця перемога засвідчила те, що коли всі структури влади, політики різних ідеологій та спортсмени спільно працюють на певну мету, це дає відповідний результат», – підкреслив Микола Томенко.

«Перед нами – не менш складна робота. Фактично, мова йде про п’ятирічку, за яку ми можемо презентувати Україну як своєрідну столицю нової футбольної Європи. Для цього необхідна цілковита консолідація зусиль та спільна робота керівництва країни, відомих спортсменів, політиків, громадськості тощо», – зазначив Микола Томенко.