Всі народні депутати фракції БЮТ написали заяви про складання депутатських повноважень

БЮТ продовжує створювати всі політичні передумови для того, щоб дострокові вибори, які швидко покладуть край політичній кризі, стали можливими для України. Про це Юлія Тимошенко заявила у четвер на брифінгу для преси.

«В розвиток цієї нашої діяльності по забезпеченню дострокових виборів, ми сьогодні провели з’їзд нашого блоку», – сказала вона.

Юлія Тимошенко повідомила, що на з’їзді розглядалися питання, які пов’язані зі «створенням всіх наших кроків, всіх наших дій для того, щоб наша фракція не була представлена в цьому парламенті».

Юлія Тимошенко повідомила, що на з’їзді було прийнято рішення про підтримку позиції депутатів від БЮТ, які складають з себе депутатські повноваження, і тим самим «створюють по 82 статті Конституції парламент не компетентним і не повним в прийнятті будь-яких рішень».

\”Всі наші депутати написали свої заяви на єдину легітимну персону в цій державі – Президента\”, – сказала вона.

Юлія Тимошенко пояснила це тим, що після Указу Президента про розпуск парламенту \”не існує ні керівництва Верховної Ради, ні фракцій, ні парламенту\”.

Лідер БЮТ також вважає, що цей крок дає Президенту додаткові підстави наполягати на проведенні дострокових виборів.

Вона нагадала, що у 82 стаття Конституції говорить про те, що «якщо у Верховній Раді не представлені 2/3 депутатів, тобто менше 2/3, цей парламент є неповноважним і не має права далі продовжувати роботу».

«Сьогодні для того, щоб така неповноважність парламенту стала з правової точки зору завершеною, ми виключили з кандидатів у депутати всіх людей, які були в списках нашого блоку, але які не були депутатами, а стояли в черзі на заходження в парламент на звільнені місця», – сказала Тимошенко.

Юлія Тимошенко повідомила, що сьогодні БЮТ передасть всі документи до Центральної виборчої комісії для того, «щоб завершити всі процедури».

Крім того, повідомила Тимошенко, сьогодні з’їздом, згідно з 81 статтею Конституції, «ми позбавили повноважень всіх зрадників, які покинули нашу фракцію де-факто і перейшли в більшість, яку ми, власне, оцінюємо як кланову більшість, яка забезпечує існування на самих високих щаблях влади в Україні найпотужнішої мафії».

Юлія Тимошенко повідомила, що з’їзді виключив з фракції БЮТ і позбавив депутатських повноважень зрадників. Свої депутатські повноваження втратили: Олег Антіпов, Олександр Борзих, Інга Вершиніна, Михайло Гладій, Олександр Єдін, Михайло Зубець, Володими Зубик, Дмитро Крючков, Олександр Ковтуненко, Павло Лебедєв, Максим Луцький, Олег Надоша, Сергій Поліщук, Володимир Ткаченко, Володимир Толстенко, Валерій Чичков.