Юлія Тимошенко схвально оцінює резолюцію ПАРЄ щодо політичної ситуації в Україні

Блок Юлії Тимошенко позитивно оцінює резолюцію Парламентскої Асамблеї Ради Європи щодо політичної ситуації в Україні.

Про це у четвер, 19 квітня під час прес-конференції заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Україна у вигляді резолюції ПАРЄ \”отримала потужну підтримку своїм демократичним прагненням\”, вважає Тимошенко.

За її словами, ПАРЄ погодилася, що криза в Україні є наслідком поспішної і незавершеної конституційної реформи 2004 року.

Юлія Тимошенко підкреслила, що саме БЮТ наголошував на тому, що головне джерело кризи є політична реформа, \”яка була проведена неякісно, поспішно, яка призвела сьогодні до такого стану справ в країні\”.

Крім того, зазначила Тимошенко, Парламентська Асамблея визнала, що дострокові вибори є легітимним демократичним інструментом для контролю за владою.

\”Цілий десятий розділ резолюції ПАРЄ присвячений тому, що дострокові вибори є абсолютно нормальним шляхом, і що він застосовується демократичними країнами і може бути застосований в тому числі і Україною під час політичної кризи\”, – сказала лідер БЮТ.

Юлія Тимошенко також наголосила, що ПАРЄ засудила дії ряду політичних сил щодо залучення до мітингів і акцій протесту неповнолітніх осіб. \”Ми також звертаємося до Партії регіонів припинити неповнолітніх дітей звозити на мітинги\”, – додала вона.

За словами лідерки БЮТ, Парламентська Асамблея також не схвалює рішення уряду щодо відмови фінансувати проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

\”Це доводить, що уряд діє нелегітимним способом\”, – сказала Тимошенко.

Юлія Тимошенко також задоволена висновком ПАРЄ, що \”Конституційний Суд не виконав свою конституційну роль та не зробив внесок у вирішення кризи на її більш ранніх стадіях, що підриває довіру до Конституційного Суду\”.

\”Це також повністю співпадає з нашими оцінками, що Конституційний Суд заполітизований, заангажований, частково корумпований, і це призвело до того, що вісім місяців не приймалися рішення Конституційним Судом, в тому числі щодо дії імперативного мандату, в тому числі те, що стосується права Президента достроково припиняти повноваження парламенту\”, – наголосила Тимошенко.

Вона також звернула увагу на те, що ПАРЄ закликала врегульовувати кризу в Україні виключно мирним шляхом.

\”Практично кожен пункт резолюції ПАРЕ говорить про те, що кризу, яка є в Україні, потрібно врегульовувати мирним, конституційним, законним шляхом, і дострокові вибори – це один із найдемократичніших шляхів\”, – підсумувала лідерка БЮТ.

Юлія Тимошенко подякувала Парламентській Асамблеї Ради Європи за те, що \”вони зробили спробу ретельно розібратися в обставинах політичної кризи в Україні і дати достатньо адекватну оцінку тому, що відбувається в Україні\”.

Як відомо, сьогодні, 19 квітня, Парламентська Асамблея Ради Європи схвалила резолюцію по Україні \”Функціонування демократичних інституцій в Україні\”.

За матеріалами УНІАН, прес-служби БЮТ