БЮТ вимагає від Генпрокурора та СБУ негайно припинити незаконне і аморальне використання дітей Партією регіонів у політичній боротьбі

Протягом останніх днів сталося кілька дорожньо-транспортних пригод, у яких постраждали діти, яких Партія регіонів, КПУ та СПУ зірвала зі шкільних занять на політичні акції у столиці.

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що зрив навчального процесу і звезення школярів та учнів профтехосвіти на мітинги коаліції у Київ є одним із найбільш брутальних злочинів Партії регіонів та її сателітів. А недопущення до ефіру на Українському радіо народного депутата Верховної Ради V скликання від фракції БЮТ Олени Бондаренко, яка мала намір розповісти про неприпустимість використання коаліцією в політичних акціях дітей, є ще одним свідченням, що коаліція, в умовах створеної нею інформаційної блокади, продовжуватиме кримінальну практику.

Нагадуємо, мікроавтобус із школярами Успенівської сільської середньої школи Саратського району розбився по дорозі до Києва. У важкому стані двоє старшокласників усе ще перебувають у Любашівській районній лікарні. Поїздку організовувала секретар місцевого осередку Партії регіонів. Більше того, відомо, що водій мікроавтобуса, яким везли дітей на акції до Києва, не мав необхідних документів на право перевезення пасажирів.

Вчора в ефірі одного з українських телеканалів міністр транспорту Рудьковський також підтвердив, що за час політичних акцій коаліції на залізниці збільшено кількість потягів, які везуть у Київ мітингувальників, найнятих ПР, СПУ та КПУ. Вчорашня аварія на залізничній лінії Київ-Дніпропетровськ, де постраждали люди, у тому числі і діти, продемонструвала, що замість реальної роботи з організації безпеки руху, міністерство Рудьковського перетворилося на транспортний спецпідрозділ із забезпечення масовості акцій збанкрутілих політиків. Введення десятків додаткових составів та їх рух поза графіком створюють небезпеку для всіх пасажирських перевезень та залізничного транспорту України.

Всі ці факти переконливо свідчать, чого варта „масова підтримка” уряду Януковича. Замість справжньої свободи волевиявлення вільних громадян компанія Януковича пропонує дешевий луб‘яний муляж Майдану, створений із найнятих заробітчан та силоміць звезених дітей і підлітків.

Звертаємо увагу батьків, з дозволу чи без відома яких дітей використовує Партія регіонів у політичних акціях, що ані Янукович з Ахметовим, ані Симоненко з Морозом не відправляють своїх дітей і внуків у допотопних автобусах з некваліфікованими водіями і не везуть їх на політичні акції.

Дволикість і цинізм Партії регіонів та їхніх сателітів очевидна: для Європи демонструються соплі про порушення демократії в Україні і «відданість верховенству права», а для «внутрішнього користування» – цілковитий правовий нігілізм, зневага до Закону і типове для політичного бандитизму ставлення до людей як до непотребу, чиє життя і здоров‘я нічого не варті.

Блок Юлії Тимошенко вимагає від новопризначеного Генерального прокурора, від Служби безпеки України негайно припинити незаконне і аморальне використання дітей Партією регіонів у політичній боротьбі. Сьогодні правоохоронні органи повинні стати на захист школярів, яких облудними обіцянками побувати в Києві у Лаврі і Софії, банально використовує збанкрутіла коаліція.

Ми також вимагаємо від уряду і коаліції негайно припинити використовувати залізницю в політичних цілях, оскільки політичний волюнтаризм і дезорганізація роботи цього виду транспорту несе пряму загрозу для здоров‘я і життя сотень тисяч громадян України.