Витрати за перевезення прихильників коаліції уряд перекладає на громадян усієї країни, підвищуючи ціни на залізничні квитки, – Михайло Волинець

Витрати за перевезення прихильників коаліції уряд перекладає на громадян усієї країни, підвищуючи ціни на залізничні квитки. Про це заявив голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат V скликання, член фракції БЮТ Михайло Волинець.

Він зазначив, що за останні тижні Київ став центром політичного туризму. «У столицю прямують потяги з людьми, котрі не маючи змоги заробити вдома, отримують гроші за участь в політичних акціях, організованих проурядовою коаліцією», – сказав Волинець.

Також, за його словами, «внаслідок напливу політичних пасажирів виник дефіцит з залізничними квитками – люди, які хочуть вирушити у службових чи приватних справах, не можуть придбати квитки на рейси Донецьк – Київ та Київ – Донецьк на місяць наперед». «Така ж сама картина спостерігається і по всьому східному та південному напрямку», – сказав Волинець.

«Підвищення цін на залізничний транспорт явно дисонує з заявами урядовців про покращення життя і економічне зростання, начебто досягнуті за прем’єрства Януковича. Насправді уряд не вжив жодних заходів для запобігання підвищення цін на залізничний транспорт», – заявив Михайло Волинець.

Також, за його словами, уряд порушив умови Генеральної угоди, прийнявши рішення про підвищення цін на залізничний транспорт без погодження з профспілками.

«Необґрунтоване підвищення цін на міжнародні залізничні перевезення згідно наказу Мінтрансу від 27 березня 2007 р. за №246 тягне за собою підвищення цін на споживчі товари, що у свою чергу теж негативно позначиться на рівні життя людей», – наголосив Волинець.

«Ні для кого не секрет, що політика тарифоутворення у транспортному секторі є непрозорою. Користуючись цим, державна транспортна монополія ще й свідомо намагається покрити втрати олігархів з проурядової коаліції за рахунок усіх пасажирів», – наголосив член фракції БЮТ.

З 1 травня ціни на залізничні квитки «Укрзалізниця» підвищила ще на 5%. Це чергове підвищення відбулося згідно з наказом Міністерства транспорту і зв’язку «Про внесення змін в тарифи на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні» від 27 січня 2007 р. за №58. Згідно з цим документом, упродовж року заплановано ще тричі підвищувати квитки на 5% – з 1 липня, 1 вересня і 1 жовтня. Таким чином, загальне підвищення тарифів на пасажирські перевезення цього року складе 25%.

«Керівництво Антимонопольного комітету України раніше заявляло, що методика встановлення цін та тарифів зрозуміла тільки керівництву «Укрзалізниці», а інші люди розібратися в цьому не можуть. Та незважаючи на запевнення АМКУ про недопущення підвищення цін на перевезення пасажирів, залізничні квитки подорожчали, і жодного заперечення з боку урядових установ з цього приводу уже не чути», – сказав Волинець.