Юлія Тимошенко: Міністр Януковича пропонує репресивні заходи проти майбутніх матерів

Коментар лідера БЮТ Юлії Тимошенко з приводу заяви міністра праці і соціальної політики Михайла Папієва:

– Сьогодні міністр праці і соціальної політики Папієв заявив, що у трудовому законодавстві слід передбачити норму, згідно з якою роботодавець має право звільняти з роботи вагітних жінок. Фактично міністр пропонує репресивні заходи проти майбутніх матерів. Ця заява не просто дивує, вона обурює кожного, хто має повагу до жінок, до своїх матерів і до власних дружин.

Я переконана, що у міністра не весняний авітаміноз. І навіть не чемоданний настрій, який зараз панує в уряді, винен у подібних заявах. Просто саме так за доктриною Партії регіонів виглядає турбота про людей.

Якщо наша політична команда під час роботи в уряді почала виплачувати матерям новонароджених вісім з половиною тисяч гривень, то Микола Азаров, ставши віце-прем‘єром, запропонував ці виплати ліквідувати. Якщо ми розширювали соціальні програми, то цей уряд з перших днів заявив про якусь там інвестиційно-інноваційну політику, згідно з якою не планувалося ані підвищення пенсій, ані збільшення зарплат, ані започаткування нових соціальних програм. Керівники цього уряду ледь не відкрито заявляли, що платити людям – шкідливо і не потрібно.

Тепер країна дожилася до «новаторських» пропозицій Папієва – посадової особи, яка за своїми обов’язками в уряді повинна дбати про справедливе ставлення до людей.

Я думаю, за аналогією з рейтингом ворогів свободи слова настав час запровадити в Україні рейтинг ворогів кохання, і перше місце в ньому слід відвести міністру Папієву.