Матері, бабусі, майбутні матері, прийміть сьогодні щирі вітання та побажання добра, здоров’я, наснаги та Божого благословення!

У пору, коли природа пробуджується до нового життя, коли земля квітує у білому пишному цвітінні, приходить до нас світле і радісне свято. Воно стукає у кожну оселю і, ставши на порозі, нагадує призабуту мудрість віків – звичай вшановувати Материнську Долю. Після першої світової війни, яка принесла багато бід, страждань, призвела до руйнації моралі, у суспільстві виникла потреба у чистому, шанобливому ставленні до жінки-матері, що завжди було критерієм цивілізованості. Тож понині у другу неділю травня ми вклоняємо голови перед своїми Матерями, просимо захисту у Богородиці і славимо неньку Україну.

Спасибі Тобі, рідна земле, за те, що рід людський увічнила, сапасибі Вам жінки-матері, за продовження цього роду!

З повагою,  голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнське об’єднання „Батьківщина” Василь Деревляний