Фракція «Батьківщина» працює ефективно

Минув рік діяльності Тернопільської обласної ради п`ятого скликання, це був не простий період клопіткої роботи, в якій активну роль відіграла фракція «Батьківщина».

Наша фракція – найбільш чисельна в обласній раді, налічує 48 депутатів, до неї входять представники від всіх районів Тернопільської області. До числа депутатів ввійшли авторитетні люди запропоновані районними партійними організаціями, майже всі вони є членами партії ВО «Батьківщина». На нашу думку тільки так можна забезпечити рівномірний та повноцінний розвиток районів області, коли представники достовірно, вчасно надають інформацію про потреби регіону та наполягають на вирішенні проблем.

Складаючи списки кандидатів в депутати, найменшу увагу ми звертали на посаду, яку займає претендент, чи його соціальний статус, на перше місце ставилися: професіоналізм (відношення до роботи, не залежно де працює),  порядність,  патріотизм, любов до рідного краю.

Не одноразово нам закидали, що в наших рядах немає потужних керівників з старим партійним загартуванням, відповідь проста, на Тернопільщині є дуже багато простих, розумних, чесних, порядних патріотів, які вміють, хочуть і будуть працювати на благо області.

Ще на початку  роботи обласної ради п`ятого скликання, склалася напружена ситуація, через капризи окремих депутатів від «Нашої України» та «УНП», вони не визнавали керівництво обласної ради, їздили з «торбами» по судах та адвокатах, пробували заперечити депутатське волевиявлення. Коли їм це не вдалося, вони зобов`язали всіх інших своїх колег по фракціях відмовитися від участі у керівництві постійних комісій обласної ради, одним словом вони самоусунулися від відповідальності перед виборцями. Їхня наступна діяльність полягала в маніпуляціях, постійних інтригах, публічних звинуваченнях та приниженнях свої колег депутатів та голови обласної ради, стає зрозуміло, що для таких, як депутат Шевчук це буденні речі. Я, як керівник фракції, розпочав співпрацю з п.Шевчуком, в рамках підписаної угоди між БЮТ та НУ. На мою думку Угода – серйозний документ, в ньому виписані всі принципи та головна мета співпраці,  полягає вона в тому, що немає нічого важливішого ніж вирішення проблем жителів Тернопільщини, а не особистих проблем депутатів. Пан Шевчук напевне вміє читати між рядками, тому що він запропонував до початку співпраці: переобрати заступників голови обласної ради, голів постійних комісій, та заявив, що буде наполягати на виключенні з обласної ради депутатів фракції «Національний вибір» (Конгресу Українських Націоналістів).  Відразу стає зрозуміло, що таким, як Шевчук потрібні лише депутатські привілеї.

Позиція фракції «Батьківщина» чітка, такі умови  навіть не обговорюватися, заступники голови обласної ради та голови постійних комісій працюють чесно, ставляться до роботи з повною відповідальністю, а члени фракції «Національний вибір» зарекомендували себе, як виключно порядні і глибоко патріотичні депутати, тому будь які закиди в їхній бік є для нас всіх особистою образою.

Наша фракція від самого початку заявляла про те, що бере на себе відповідальність перед жителями області, нашими виборцями, за нормальну життєдіяльність та розвиток області.

Ми крок за кроком стараємося вирішувати роками накопичені проблеми, практично кожне пленарне засідання триває до 19 години. Радує те, що до прийняття важливих для жителів області рішень, долучаються практично всі депутати, незалежно від їхньої партійної приналежності. Але дивує коли колеги з НУ та УНП не голосують за підтримку депутатського запиту, наприклад, в якому мова йде про загибель людей в ДТП з вини депутата від Української Народної Партії. Я, дуже хочу, щоб депутати інших фракцій зрозуміли, що жодна угода, чи так звана депутатська солідарність не дає права приховувати злочини, незалежно від того хто і коли їх вчинив.

Дуже часто в місцевих газетах можна прочитати про Тернопільську обласну організацію «Батьківщина», як організацію з диктаторськими методами управління.

Ці міфи розповсюджують люди слабкі, примітивні, які не звикли дотримуватися слова, які поливають брудом інших лише для того,  щоб приховати власну безпорадність та бездіяльність, а деколи просто тому, що за це добре заплатили.

Ми представляємо досить молоду політичну силу під назвою Всеукраїнське Об`єднання «Батьківщина»,  наші члени партії люди різного віку, професій, соціального стану.  Якраз завдяки дотримання партійної дисципліни, послідовності у діях, дотриманню обіцянок, наша партія змогла розростися до загальнонаціонального масштабу.

Дисципліна, важливий фактор роботи депутатської фракції, він практично унеможливлює будь який тиск на депутатів зі сторони.  Відносно проектів рішень, які виносяться на сесії обласної ради можу запевнити, що всі питання попередньо обговорюються на засіданні фракції, дискусії бувають досить активними, під час виникнення спірних моментів проводимо голосування. Дисципліна і демократія для нас поняття рівноцінні.

Дуже різко наша фракція реагує на спроби тиску, щодо депутатів.  Чинити тиск, більше від інших собі дозволяє діючий голова Тернопільської ОДА Іван Стойко,  використовуючи правоохоронні та контролюючі органи. Ми ніколи не будемо миритися з такими методами, будемо послідовно допомагати кожному підприємцю, сільгоспвиробнику, директору школи чи заводу, всім тим, кому не дають спокійно працювати  обласні чиновники.

Депутати нашої фракції  постійно проводять прийом громадян, значна частина звернень, це скарги жителів області на бездіяльність  посадовців Тернопільської ОДА.

Наведу приклад: акціонери ВАТ “Тернопільський комбайновий завод” не можуть захистити свої законні права,  обласна прокуратура ігнорує  звернення, ОДА не робить жодних кроків, щоб допомогти людям, І. Стойко ховається від людей за широкими плечима “Беркута”.

Зрозуміло, що проблем в області є дуже багато, але ми прикладемо максимум зусиль для їх вирішення.

Громада Тернопільської області може бути певна, що депутати фракції “Батьківщина” працюють виключно на людей та в інтересах Тернопільської області.

Уповноважений представник фракції \”Батьківщина\”

в Тернопільській обласній раді

Ігор Романків